Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Szász Zoltán

Szász Zoltán

(Kolozsvár, 1877. jan. 28. - Bp., 1940. márc. 16.): író, újságíró. Bp.-en jogot és bölcsészetet hallgatott. Mint újságíró a Pesti Naplónál kezdte, majd a Pesti Hírlap szerkesztőségében dolgozott. Munkatársa volt a Nyugatnak és a Jövendőnek is.

Szász Zoltán

Szász Zoltán, ✡ Szász Zoltán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Kolozsvár, 1877. jan. 28. – Bp., 1940. márc. 16.): író, újságíró. Bp.-en jogot és bölcsészetet hallgatott. Mint újságíró a Pesti Naplónál kezdte, majd a Pesti Hírlap szerkesztőségében dolgozott. Munkatársa volt a Nyugatnak és a Jövendőnek is.

Nyerges András

Tudja, uram, jólesik egyszer olyan valakinek írnom, akivel semmi olyan nem történt, ami bárkit 2006-os magyarországi históriákra emlékeztetne. (Akit mégis, az magára vessen.)

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.