Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Zugligeti Pintér József

Zugligeti Pintér József

(Pécs, 1913. aug. 21. - Bp., 1974. jan. 15.): szerkesztő, újságíró. Aszódon kezdte középisk. tanulmányait, majd a gödöllői reálgimn.-ban érettségizett 1931-ben. 1934-től rendszeresen publikált.

Zugligeti Pintér József

Zugligeti Pintér József, ✡ Zugligeti Pintér József bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Pécs, 1913. aug. 21. – Bp., 1974. jan. 15.): szerkesztő, újságíró. Aszódon kezdte középisk. tanulmányait, majd a gödöllői reálgimn.-ban érettségizett 1931-ben. 1934-től rendszeresen publikált.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.