Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Pálóczy Horváth György

Pálóczy Horváth György

(Bp., 1908. márc. 20. - London, 1973. jan. 3.): publicista, író. Tanulmányait a bécsi egy.-en (1926-27), majd a Franklin Marshall College-ban (USA) végezte (1927-29). Hazatérése után a Pesti Napló munkatársa, majd külügyi rovatvezetője a lap megszűnéséig (1939).

Pálóczy Horváth György

Pálóczy Horváth György, ✡ Pálóczy Horváth György bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1908. márc. 20. – London, 1973. jan. 3.): publicista, író. Tanulmányait a bécsi egy.-en (1926-27), majd a Franklin Marshall College-ban (USA) végezte (1927-29). Hazatérése után a Pesti Napló munkatársa, majd külügyi rovatvezetője a lap megszűnéséig (1939).

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.