Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Ferenczy Noémi

Ferenczy Noémi

(Szentendre, 1890. jún. 18. - Bp., 1957. dec. 20.): festőművész, a modern magyar gobelinművészet megteremtője. ~ Károly festő leánya, ~ Béni és ~ Valér testvére.

Ferenczy Noémi

Ferenczy Noémi, ✡ Ferenczy Noémi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Szentendre, 1890. jún. 18. – Bp., 1957. dec. 20.): festőművész, a modern magyar gobelinművészet megteremtője. ~ Károly festő leánya, ~ Béni és ~ Valér testvére.

ÉBLI GÁBOR

Népszabadság * Rózsa Gyula * 2006. február 11.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.