Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Rab Gusztáv

Rab Gusztáv

Rohoska József (Sárospatak, 1901. máj. 14. - Dreux, Franciao., 1963. jan. 4.): író, újságíró. Bp.-en jogot hallgatott, 1923-ban, tanulmányait abbahagyva a Világ, 1926-tól az Est-lapok munkatársa lett.

Rab Gusztáv

Rab Gusztáv, ✡ Rab Gusztáv bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rohoska József (Sárospatak, 1901. máj. 14. – Dreux, Franciao., 1963. jan. 4.): író, újságíró. Bp.-en jogot hallgatott, 1923-ban, tanulmányait abbahagyva a Világ, 1926-tól az Est-lapok munkatársa lett.

A 78. Ünnepi Könyvhét könyvei

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. május 31.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.