Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Lovászy Márton

Lovászy Márton

(Zombor, 1891. ápr. 27. - Bp., 1975. márc. 5.): író, újságíró, szerkesztő. Id. ~ Márton fia. 1930-ig ifj. ~ néven publikált. A bp.-i egy.-en állam- és jogtudományi tanulmányokat folytatott. 1912-től 1919-ig az ellenzéki Magyarország munkatársa.

Lovászy Márton

Lovászy Márton, ✡ Lovászy Márton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Zombor, 1891. ápr. 27. – Bp., 1975. márc. 5.): író, újságíró, szerkesztő. Id. ~ Márton fia. 1930-ig ifj. ~ néven publikált. A bp.-i egy.-en állam- és jogtudományi tanulmányokat folytatott. 1912-től 1919-ig az ellenzéki Magyarország munkatársa.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.