Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Bárczy István

Bárczy István

(Bp., 1866. okt. 3. - Bp., 1943. jún. 1.) Budapest székesfőváros polgármestere. Iskoláit a fővárosban és Egerben végezte s a budapesti egyetemen nyerte a jog- és államtudományi doktorátust.

Bárczy István

Bárczy István, ✡ Bárczy István bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1866. okt. 3. – Bp., 1943. jún. 1.) Budapest székesfőváros polgármestere. Iskoláit a fővárosban és Egerben végezte s a budapesti egyetemen nyerte a jog- és államtudományi doktorátust.

Forrás: kultura.hu Halottak napja alkalmából bemutatjuk, hogy történelmünk legismertebb személyiségei közül legtöbben budapesti temetőkben nyugszanak. A sok áttemetés, megszűntetés, a fővárosi temetők egyedülállóan mostoha sorsa miatt a fővárosi temetők története, a bennük rejlő értékek szinte ismeretlenek. A Múlt-kor budapesti temetőket bemutató sorozata egy magánszorgalomból végzett kutatás adatai alapján állít emléket a sírkertek megkövült nyugalmának. Rövid […]

2007.06.18., 2007. évfolyam, 24. szám

2006. október 7. (27. oldal)

Rassay Károly egyike volt a legtisztességesebb magyar polgári politikusoknak: elutasította mind a kommunista diktatúrát, mind Horthy kurzusát, a demokratikus államberendezkedés, a liberalizmus, az emberi szabadságjogok hirdetője volt. Jutalma Mauthausen, kitelepítés, küzdelmes öregkor volt .

Május első vasárnapján sokan gyülekeztek a Brüll-család kriptájánál a temető Kozma utcai falánál.

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a “Kenyér Hete”. Január 23-án, hétfőn Köves Slomó az EMIH vezető rabbija, Iványi Gábor lelkész (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) és Steiner Pál V. kerületi polgármester nyitotta meg a jótékonysági akciót, amelynek során az Oltalom Karitatív Egyesület és az EMIH – Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Statusquo Ante), a Fornetti Látványpékség és az V.

Népszabadság * Hírösszefoglalónk * 2006. január 23.

Népszabadság Online, 2005. október 21. 11:54

A Bárka Völgyi “hajója” augusztus 26-án (pénteken) vet horgonyt a Ráday Kultuccában, mely a Művészetek Völgyének legjobb programjait szállítja hozzánk. A három napos Bárka Kikötő Fesztivál (augusztus 16-27-28.) koncertekkel, irodalmi beszélgetéssekkel, Meseházzal és természetesen színházzal várja a kicsiket és a nagyokat.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.