Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Saron, Ariel

Saron, Ariel

.

NOL * Népszabadság Online * 2007. október 29.

Ehud Olmert

Prosztatarákot diagnosztizáltak Ehud Olmert izraeli kormányfőnél, nyilatkozta egy neve elhallgatását kérve nyilatkozó izraeli kormánytisztviselő az izraeli állami rádiónak. Elmondása szerint a betegség nem fenyegeti a miniszterelnök életét. Nem sokkal a rádió híradása előtt Olmert sajtótájékoztatót hívott össze, hogy tájékoztassa a közvéleményt “egészségóügyi problémájáról”.

Hechs László

Bányai László

Izrael teljes visszavonulása a 67-es háborúban elfoglalt területekről. Mahmúd Abbász palesztin elnök ezzel a részletes követeléssel állt elő a palesztin állam jövőbeni megalakulásának feltételeként. Az elnöknek világos elképzelései vannak. Ciszjordánia és a Gázai övezet területén, mintegy 6205 négyzetkilométeren szeretné az új palesztin államot kialakítani.

1982 Szeptember 16. (25 éve történt)

2001. szeptember 11-én reggel nyolc és kilenc között 19 arab gépeltérítő elrabolt négy amerikai repülőt – az American Airlines 11-es és 77-es járatát (AA 11, AA 77), illetve a United Airlines 93-as és 175-ös járatát (UA 93, UA 175). A gépek közül az AA 11-et a World Trade Center északi, az UA 175-öt a WTC déli tornyának vezették. Az AA 77-essel a Pentagonnak repültek, az UA 93-ast az utasok megkísérelték visszafoglalni, ezért a géprablók szándékosan a földnek vezették Pennsylvaniában.

Interjú Dávid Admonnal, Izrael leköszönő budapesti nagykövetével

A kelet-jeruzsálemi felfedezés nagy jelentőségű lenne, ha bebizonyosodna, hogy tényleg arról van szó, amit izraeli régészek sejtenek, miután a helyszínre mentek, terepszemlét tartani. A látogatás után Gaby Barkai, a Bar Ilan Egyetem archeológusa felszólította az izraeli kormányt, hogy állítsa le a csőfektetést a környéken, mert egy masszív, hét méter hosszú falat találtak.

Búcsú sajtótájékoztatóján is tagadta Izrael szeptemberben távozó budapesti nagykövete, hogy Magyarországon vizsgálat indult volna ellene a korrupciós vádak miatt.

NOL * Lapzsemle * 2007. augusztus 25.

Most mondja meg, hogy lehet ilyen képtelenségeket állítani?Fotó: Demecs Zsolt Most, hogy hamarosan visszatér Izraelbe, milyen szívvel tekint vissza arra a három évre, melyet itt töltött?

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. augusztus 15.

A nagykövet hozzátette: nem rendelték vissza, hároméves megbízatása szeptember 15-én jár le, és tervei szerint az addig hátralévő időt kitölti.

Simon Peresz Izrael új elnöke. Állami ceremónia keretében eskették fel a Knesszetben a veterán politikust. A 83 éves elnök bejelentette, hogy szeretné hétéves mandátumát kitölteni, és arra felhasználni, hogy a közel-keleti békén dolgozzon.

Mindent megtesz, hogy

Hangüzenettel adott életjelet magáról a tavaly elrabolt izraeli tizedes hétfőn a radikális Hamász mozgalom katonai szárnyának internetes honlapján, azt közölve, hogy romlik az egészségi állapota, és kórházi ellátásra lenne szüksége. Gilad Salit rövid nyilatkozatában csalódottan szólt arról, hogy az izraeli kormány nem érdeklődik utána.

2007. június 25. 13:29

A volt izraeli miniszterelnök fia, törvénytelenül gyűjtött pénzt apja politikai kampányához, okiratot hamisított és hamisan tanúskodott