Forrás: Híradó

A volt izraeli miniszterelnök fia, törvénytelenül gyűjtött pénzt apja politikai kampányához, okiratot hamisított és hamisan tanúskodott

Helybenhagyta Omri Saron letöltendő börtönbüntetését hétfőn az illetékes tel-avivi fellebbviteli bíróság, bár kilencről hét hónapra csökkentette a volt kormányfő fiának első fokon kiszabott szabadságvesztését – közölték izraeli igazságügyi források.

Ariel Saron volt izraeli miniszterelnök legidősebb fiát tavaly februárban ítélte börtönbüntetésre és 65 ezer dollár pénzbüntetés megfizetésére egy tel-avivi bíróság. Bűnösnek vallotta magát abban, hogy törvénytelenül gyűjtött pénzt apja politikai kampányához, okiratot hamisított és hamisan tanúskodott.

Az ellene folyó eljárás miatt 2006 januárjában lemondott parlamenti képviselői mandátumáról, és vádalkut kötött az ügyészséggel, melynek értelmében ejtették a csalás és a hamis tanúzás vádját, viszont börtönbüntetés kiszabását kérték a fennmaradó vádpontokban. Az alku ellenére a fiú ügyvédje szigorúnak nevezte az ítéletet, és megfellebbezte azt.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.