Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. augusztus 15.

A munkája eredményessége miatti “bizonyos féltékeny csoportoknak és embereknek” tulajdonította az ellene felhozott vádakat David Admon, Izrael budapesti nagykövete. A Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában nyilatkozva tegnap cáfolta, hogy idő előtt hazarendelték volna. Mint nyomatékosította, mostanáig senki nem hívta fel Jeruzsálemből ilyen utasítással. Így mandátuma pontosan három év letöltésével jár le, s szeptember 16-án érkezik haza Izraelbe.

“Összevissza hallomásoknak és pletykáknak” tulajdonította az egyik izraeli lapban is közölt vádakat, miszerint az izraeli állam pénzén befolyását és kapcsolatait barátai érdekében használta fel. Elsőrendű feladatának tartotta a két ország közti gazdasági kapcsolatok fejlesztését, hiszen ezzel bízta meg annak idején Ariel Saron miniszterelnök. S az eredmény magáért beszél: az árucsere évi 100 millióról 500 millió euró fölé emelkedett, s az izraeli beruházások három év alatt megduplázódtak. Ugyanezekkel a vádakkal két éve már feljelentették Jeruzsálemben, s az akkori ellenőrzés mindent rendben talált.

Arra a vádpontra, hogy üzletemberektől pénzt fogadott el, azzal válaszolt: 300 ezer dollárt gyűjtött össze kulturális célokra, amelyekre a követségnek nem volt költségvetése. Ezekkel el tud számolni, egyebek között Izrael támadott területeiről jöttek gyerekek Magyarországra. Kikérte magának azt a vádat is, hogy felesége festményeit állami pénzből állítatták volna ki Magyarországon és külföldön.

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.