Forrás: Stop!

Ehud Olmert

Ehud Olmert izraeli kormányfőnek prosztatarákja van, de a betegség nem fenyegeti életét – jelentette be maga a miniszterelnök hétfőn Jeruzsálemben rendkívüli sajtókonferencián.

Ehud Olmert elmondta, hogy egy rutinvizsgálat során kezdődő stádiumban lévő prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Hozzátette: egészen mikroszkopikus daganatról van szó, nincsen áttétel. Az orvosok azt ígérték neki, hogy a következő hónapokban műtéti úton fogják eltávolítani a tumort, és nem lesz szükség sem kemoterápiára, sem pedig besugárzásra. Olmert leszögezte: képes lesz ellátni hivatalát.

Kobi Ramon, a miniszterelnök magánorvosa is úgy nyilatkozott, hogy a betegséget nagyon korai stádiumban fedezték fel, és gyógyítható.

A 62 éves Olmert 2006 márciusa óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget, amikor hivatalosan is átvette a kormányrudat a két hónappal korábban agyvérzést kapott, azóta mély kómában lévő Ariel Sarontól. Általában jó fizikumú, sportoló ember hírében áll, de néhány hete kifejezetten sápadtnak és fáradt arcvonásúnak tűnt egy asdodi összejövetelen.

Comments are closed.