Forrás: Hírtv

Búcsú sajtótájékoztatóján is tagadta Izrael szeptemberben távozó budapesti nagykövete, hogy Magyarországon vizsgálat indult volna ellene a korrupciós vádak miatt.

Izrael állam budapesti nagykövete szeptember 16-án tér vissza hazájába, utóda Aliza Bin-Nun lesz, akinek szintén vannak magyar gyökerei, és kicsit beszél magyarul is. A távozó diplomata szerint nem az állítólagos korrupciós ügye miatt kell mennie, hanem éppen most jár le hároméves megbízatása. David Admon kijelentette: politikai kinevezett volt, Ariel Sharon akkori kormányfő és Szilvan Shalom külügyminiszter jelölte ki erre a feladatra elsősorban a gazdasági kapcsolatok fellendítése érdekében.

Az izraeli és a magyar sajtóban több helyen is megjelent, hogy korrupciós ügyek gyanújába került a nagykövet. Egyebek mellett azt írták róla, hogy csúszópénzért cserébe elintézte több izraeli vállalkozónak is, hogy megnyerjenek pályázatokat. Az is megjelent róla, hogy fia az ő közreműködésével kapott jutalékot egy ingatlan eladása után. David Admon ismét határozottan cáfolta az állításokat, amelyeket rágalmaknak nevezett. Szerinte mindezeket haragosai terjesztik róla. A nagykövet arról sem tud, hogy az izraeli rendőrség vizsgálatot indított volna ellene, amint az több újságban is megjelent.

(FH)

Comments are closed.