Forrás: NOL

NOL * Lapzsemle * 2007. augusztus 25.

“Habverésnek” tartja a jobbikosok gárdája körüli szenvedélyes vitát a lapunkban ma megjelent interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. “A nemzeti önvédelem kereteit szeretnék megteremteni, katasztrófavédelem, hadisírgondozás, vagyis még nem látszik a konkrét tartalom” – mondja.

Az alábbi szövegek jelzik: vannak azért támpontok. Nem az ősködből bukkan elő ez az alakulat. Alapítói évek óta következetesen minden adandó alkalommal, minden közéleti kérdésben a feszültséget növelő, gyűlölködő “megoldások” hívei. Ezt hívják ők “rendnek”. A magyar társadalom türelmét dicséri, hogy – bár 2006-2007-ben egyre erőszakosabbak a provokációk – eddig senki nem válaszolt nekik hasonló eszközökkel. Talán az is a “rendet” szolgálná, ha a “magyar önvédelemre” szervezett csapatokkal szemben más, fenyegetést érző csoportok is hasonlót szerveznének?… A “gárdistáknak” bizonyára tetszene ez a  fejlemény. Különben nem játszanának a tűzzel.

Ma a “gárdisták” avatásával egy időben több helyen is békés tiltakozásra>

“Józan emberi lépték”

Ezen a héten Demokrata című szélsőséges lap avatásra invitált: “…a Magyar Gárda megalakulása történelmi mérföldkőnek ígérkezik. A vörös restauráció fenyegetésével szemben kell a józan emberi léptéket megvédelmeznie. A Gárda képes lesz rá, ha ön is akarja. Ugye, eljön?”

Könyvajánló ugyanannak a lapnak a hátoldalán: …a szerző “csendőr őrmesterként szolgált a Nemzeti Számonkérő Szék karhatalmi századában, Budapesten. Az ő visszaemlékezéseit olvashatjuk.”

“Természetellenes orientáció; hungarofóbia; felülreprezentált etnikum; apartheid Izrael…”

Kommentár nélkül – Szemelvények a Jobbik közleményeiből

2004. október 28.

Bármennyire alkalmatlanok a Jose Manuel Barroso által jelölt egyes biztosok – élükön Kovács Lászlóval – feladatuk ellátására, mégsem ezért kényszerült a Bizottság új elnöke személyi javaslatainak visszavonására. A liberális és szocialista EP-képviselők szemében az olasz biztosjelölt, Rocco Buttiglione bizonyult szálkának, mivel hangot adott a homoszexualitással kapcsolatos személyes, keresztény erkölcsi elveken nyugvó nézeteinek. Újólag bebizonyosodott, hogy az EU alkotmányában megfogalmazott kisebbségvédelem nem a számunkra létfontosságú nemzeti kisebbségek kollektív jogait jelenti, hanem hangsúlyozottan a szexuális orientáció tekintetében kisebbséget alkotó homoszexuálisok megkülönböztetett védelméről, e természetellenes viselkedés szinte értékként kezeléséről szól.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a társadalom meghatározó építőkövének a hagyományos családot tekinti, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a homoszexuálisok emancipációját, az egyneműek párkapcsolatának és családalapításának teljes jogú legalizálását.

2005. május 20.

“Gyurcsány Ferenc! Hungarofób lépéseid miatt nem vagy méltó a Bibó-szobor avatására” – ez a felirat állt Dr. Bégány Attila V. kerületi önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi elnökének transzparensén, mellyel a miniszterelnök máig titokban tartott, Markó utcai szoboravatásán tiltakozott. A karhatalom pillanatokon belül erőszakkal lépett fel, és rendőrautóval szállították el a tüntetőt, akinek előre megírt üzenetét az alábbiakban közöljük.

“Méltatlanná váltál Bibó István néhai államminiszter szobrának avatására egyfelől a december 5-ei népszavazással kapcsolatos hungarofób lépésed miatt: hazugsággal az elszakított testvéreink ellen uszítottál! Ha csak ideiglenesen is, de sikerült a határon túli magyarság lelki újraegyesítését, kettős állampolgárságát megakadályoznod. Bibó István világszínvonalú életművének jelentős részét a trianoni határainkon kívül rekedt magyarok sorsa ihlette meg. Ilyen írása A kelet-európai kisállamok nyomorúsága, vagy A nemzetközi államközösség bénultsága és annak orvosságai. Nem kétséges, hogy Bibó december 5-én igennel szavazott volna. Hungarofób lépéseid közé sorolhatjuk, hogy a szovjet hadsereget 2005-ben felszabadítónak nevezted, és a 46 éves megszálláshoz nem volt szavad. Az “56-os forradalom a szovjet megszállás ellenében is jött létre. Észre sem vetted, hogy köztársaságunkat is megtagadtad?! Bibó – aki megírta A zsidókérdés Magyarországon 1944 után című esszékötetét – elismerte a szovjet hadsereg részbeni szerepét a budapesti zsidóság felszabadításában és a német hadsereg kiűzésében. De Bibó a Nagy Imre kormány tagjaként a szovjet csapatok távozását követelte! Te pedig meg sem nevezed és el sem ítéled a 46 éves megszállást! Ízléstelen, ahogy odatolakszol a szoboravatáshoz.”

2005. május 30.

“Köszönjük – Merci” – ez a felirat állt a Jobbik transzparensén, mellyel a a magyarországi EU-ellenes párt üdvözölte a franciaországi népszavazás eredményét a budapesti nagykövetség előtt.

Bégány Attila, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa elmondta: a magyar nép – pártja javaslata ellenére – nem szavazhatott az uniós alkotmányról, ezért is köszöni a franciáknak, hogy nemet mondtak. “Elutasították azt az uniós alkotmányt, mely megtagadja Európa keresztény múltját, burkoltan lehetőséget biztosít a homoszexuálisok házasságának, valamint a rend és az erkölcsi értékek lerombolásával kívánja a nemzetek Európáját felszámolni” – fejtette ki Bégány, aki Merci-csokival kedveskedett az érdeklődőknek.

2005. június 7.

Sólyom László személyében az Országgyűlés a Fidesz és az SZDSZ közös jelöltjét választotta köztársasági elnökké. A jelölést politikai értelemben az SZDSZ értelmiségi holdudvara, jogi értelemben a Fidesz frakciója tette meg. A szabaddemokrata képviselők a sikeres választást – koalíciós kötöttségük miatt – közvetve, a szavazástól való távolmaradásukkal tették lehetővé. Sólyom László liberálisok általi támogatása eddigi életútja alapján érthető, megválasztása ugyanakkor újabb bizonyítéka a Fidesz kétarcúságának, ma is meghatározó liberális gyökereinek.

A Jobbik parlamenti képviselője, Körömi Attila a szavazáson egyik jelöltet sem támogatta. Továbbra is fenntartjuk, hogy Rácz Sándor lett volna a legalkalmasabb a tisztség betöltésére.

2005. június 23.

Orbán Viktor izraeli tárgyalásai alapján minden bizonnyal megfelelt annak az elvárásnak, amit az Ariel Saron kormányfő által vezetett Likud párt támaszt Magyarország potenciális miniszterelnökével szemben. A leendő magyar miniszterelnök – külpolitikai közreműködést vállalva az Izrael által igényelt nemzetközi garanciák biztosításához, elítélve az iráni atomprogramot (a vendéglátókét ugyanakkor hallgatólagosan tudomásul véve), elfogadva, hogy a palesztin Hamaszt terrorszervezetként kezelje az Európai Unió és vele ne tárgyaljon (szemet hunyva Ariel Saron terrorista múltja felett), az apartheid Izraelt a kisebbségek problémáit megértő államként jellemezve – a hazug izraeli propaganda szócsövének szerepét vállalta el.

Orbán Viktor a Likudot a Fidesz természetes ideológiai partnerének minősítve elvesztette azt az erkölcsi-politikai alapot, ami a határon túli magyarság érdekeinek képviseletéhez, autonómia-törekvéseinek támogatásához elengedhetetlen.

2005. július 5.

A Jobbik arra kéri Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt, hogy vonja vissza a július 9-ei melegfelvonulást tudomásul vevő BRFK-határozatot. A homoszexualitást reklámozó demonstráció ugyanis súlyosan sérti a gyermeki jogokat, a kiskorúak egészséges erkölcsi fejlődéséhez való jogát. A fesztivál útvonala közelében lakó, vagy tartózkodó gyermekek veszélynek vannak kitéve. Ha a rendőrség megtiltaná az SZDSZ által irányított “melegmozgalom” demonstrációját, akkor az antiliberális párt, a Jobbik is elállna ellentüntetési szándékától.

A természetellenes szexualitás ránk erőltetése az Európai Unióból jön. Legutóbb a spanyol fővárosban, a hétvégi melegfesztiválon ünnepelték, hogy kormányuk – az EU-tagállamok közül immár harmadikként – engedélyezte az azonos neműek közti házasságot. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az unió nem csak gazdaságilag, hanem erkölcsileg is haldoklik. A gyermekellenes évtizedek egyenes következménye az EU demográfiai összeomlása. A magyar külképviseleteknek – a más szempontokra fókuszáló amerikaiakhoz hasonlóan – éves jelentést kellene készíteniük az állomáshelyük országában történő, gyermeki jogokat sértő esetekről.

2005. július 7.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a tiltakozik a szlovák rohamrendőrség keddi, révkomáromi, magyarellenes terrorja ellen. A Jobbik kormányra kerülése esetén bármilyen szükséges eszközt hajlandó lesz felhasználni a határon túli magyarág védelmében.

A hírügynökségi jelentések többségével szemben több szemtanú arról számolt be, hogy a szlovák rendőrség maga is részt vett a tiltakozó magyarok provokálásában, s a konfliktus megoldása helyett gerjesztette azt. Négy magyar fiatalt “fasizmussal” vádolnak (bűnük a magyar zászló lengetése és a “Ria, Ria, Hungária” skandálása volt), pedig éppen a rohamrendőrök léptek fel etnikai, rasszista alapon a szlovák alkotmányban is rögzített szólásszabadsággal élő magyarok ellen. A Jobbikot mindez a közelmúlt délvidéki és erdélyi magyarveréseire emlékezteti.

Mint ismeretes: tegnap Komárom elcsatolt részében magyarellenes demonstrációra gyűlt össze mintegy ötven szlovák, az egykori Hlinka-gárda egyenruháiban. (A Hlinka-gárda a Hitler csatlósaként létrejött, szlovák állam félkatonai szervezete volt.) A közelmúltban már Rozsnyón is hallatták hangjukat a soviniszta csoport tagjai, amikor a magyarokat becsmérelték, és leköpdösték Kossuth Lajos szobrát. “Szlovákok, harcba hív a haza!” – ilyen és ehhez hasonló feliratú transzparensekkel vonultak ezután Révkomáromba. Ennek hírére kb. azonos létszámú magyar ellentüntető jelent meg piros-fehér-zöld és Árpád-sávos zászlók alatt. A szlovák felszólalók söpredéknek nevezték Klapka Györgyöt és Jókai Mórt, mire a két tábor szópárbajba kezdett. A kutyás rohamrendőrök azonban hamar kiszorították a határ felé a magyarokat, akik közül többet véresre vertek a földön, négy személyt pedig elő is állítottak.

A Jobbik a legsúlyosabbnak azt tartja, hogy a magyar kormány és állami szervek nem fejezik ki tiltakozásukat a révkomáromi, magyarellenes incidenssel kapcsolatban.

2005. július 14.

Július 7-én Göncz Kinga ifjúsági és családügyi miniszter nyitotta meg annak a meleg és transzvesztita mozgalomnak a rendezvénysorozatát, melynek deklarált célja, hogy megváltoztassa az alkotmány által is védett házasság és család intézményének több ezer éve kialakult normáját. A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint Göncz Kinga ezzel méltatlanná vált az ifjúságért és a családért felelős minisztérium vezetésére, ezért az antiliberális párt lemondásra szólítja fel.

2005. július 26.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció folyamatosan a radikális jobboldal démonizálásával próbálja leplezni azon szándékát, miszerint egy liberalizált jogszabály tartalmi kiterjesztésével érhessen el olyan hatalmi eszközt, amellyel az ellenük felszólalókat tudnák elhallgattatni.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felhívja a két kormánypárt figyelmét: amennyiben mégis sikerrel vinnék át a törvényhozáson a jogszabály-módosításukat, a Jobbik készen áll, hogy több balliberális, politikai, illetve közéleti személyiség ellen indítson eljárást az új büntető tényállásra hivatkozva. Olyan gyűlölködések miatt, mint az EU-csatlakozás ellen szavazók lenácizása (ld. TGM), vagy, hogy Para-Kovács Imre a Székely Himnusz gyalázásával 700 ezernyi székely lelkébe tiporhatott büntetlenül.

2005. október 12.

…Dr. Bégány Attila helyi jobbikos képviselő felszólította a főpolgármestert, hogy vállaljon felelősséget és vonja le a következtetéseket abból, hogy a Jobbik feljelentése nyomán hivatalosan is megállapították a közerkölcssértés tényét az augusztus 27-én lezajlott ún. Budapest Parádé egyes jelenetei kapcsán. Demszky felelőssége is tetten érhető, ugyanis előzetesen nyílt levélben üdvözölte az évről évre közerkölcssértő jelenetekkel előrukkoló rendezvényt. Ezért a Jobbik a liberális városvezetőt is feljelentette pszichikai bűnsegédlet miatt. Demszky kifejtette, hogy bár neki sem tetszenek a Budapest Parádén lezajlott közerkölcssértő jelenetek, de ez a rendezvény több százezer embert vonzott, Budapest pedig multikulturális város. Felelősségét nem vállalta, ezért a Jobbik fontolgatja, hogy lemondásra szólítja őt fel.

2005. november 10.

Bégány Attila közleményéből: Belvárosi képviselőként épp egy éve indítványoztam, hogy Károlyi Mihály szobrát helyezzék át “életművének” fő helyszínére, a trianoni román határra. Steiner Pál polgármester a mai napig sem tűzte napirendre a javaslatot, ezért a kérésnek nyomatékot adunk egy Károlyi nyakába akasztott táblával: “Én gyilkoltattam meg Tisza Istvánt”.

2005. november 18.

A Jobbik szerint a magyar rendőrség tehetetlen a cigány származású bűnözőkkel szemben az elmúlt tizenöt év liberális politikájának köszönhetően. Minden rendőr, aki érvényt akar szerezni a törvényességnek és a jogszabályoknak akár állása elvesztésétől is félhet, ha az elkövetők a legnagyobb lélekszámú magyarországi kisebbséghez tartoznak, mert a mögöttük álló “megélhetési jogvédők” azonnal rasszizmusról beszélnek, ahogy most a Nyugati téri támadás kapcsán is történt.

A magyar társadalom napi tapasztalata az erőteljes bűnözés és a cigány etnikum felülreprezentáltsága a bűnelkövetők körében. Hazánk egyes vidékein az állampolgárok nem érzik magukat és vagyonukat biztonságban, és ez a növekvő bűnözésnek, valamint a liberális kormánypolitikától megfélemlített és eszközeiben meggyengített hatóságoknak tudható be. A Parlamentbe jutva a Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezi majd a halálbüntetés visszaállítását, a büntetési tételek drasztikus emelését és a rendőrség eszközrendszerének megerősítését.

A Jobbik zéró toleranciát hirdet meg minden bűnözővel szemben függetlenül azok származásától, hiszen ahogy a cigánysághoz tartozás nem jelenthet hátrányt a mindennapokban, ugyanúgy kivételezettséget sem az igazságszolgáltatásban.

2005. november 23.

A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a magyarok számára elérhetetlen kedvezményeket követel “faji alapú” petíciójában. A Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak címzett hétpontos javaslat amellett, hogy a jogegyenlőséget sértő módon kizárólag a romák számára óhajt munkahelyteremtő programokat biztosítani – teljes érdektelenséget mutatva nem cigány honfitársaink hasonló problémái iránt -, más területen ezzel éppen ellenkezőleg az erőszakos integrálás mellett érvelve akarja megfosztani a magyar lakosságot a szabad iskolaválasztás törvényben biztosított jogától. Az OCÖ elnökének levele egyben írója szándékának nyílt leleplezése is, hiszen egyazon irományban követeli az antidiszkriminációs szabályozás erősítését, és teszi meg ugyanakkor csak a cigányokat előnyös helyzetbe hozó javaslatait is.

A Jobbik határozottan elítéli a roma vezetők azon megnyilvánulásait, mely szerint teljességgel természetes, hogy a cigányságnak hazánkban más kisebbséget meg nem illető előjogai kell hogy legyenek. A Jobbik álláspontja szerint az ilyen kettős mérce alkalmazása rendkívül veszélyes a társadalmi békére és a demokratikus jogállamra nézve, ráadásul azt a tévképzetet erősíti a romák közösségeiben, hogy törvények feletti, kivételezett helyzetben vannak. A cigányság téves helyzetértékelése pedig tovább lassíthatja a legnagyobb magyarországi kisebbség társadalomba való beilleszkedését, növelve a további konfliktusok lehetőségét a többségi magyar lakossággal.

2005. november 30.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye szerint Budapesten mentális környezetszennyezés és közterületeken elkövetett történelemhamisítás folyik. A Szabadság téren minden nemzeti kezdeményezés süket fülekre talált, így még mindig állhat a kegyeletsértő, számos magyar áldozat emlékét meggyalázó szovjet emlékmű, az Országház mellől pedig máig nem szállították el Tisza István gyilkosának, a nemzetáruló Károlyi Mihálynak a szobrát. A II. kerület és a XII. kerület határán találhatjuk továbbá a rendszerfelforgató, terrorista-kommunista Ságvári Endre emléktábláját. A kádárizmusban mártírként tisztelt hivatásos anarchista történelmi szerepét ma már objektíven megítélhetjük. Ezért is érthetetlen, az egyébként szakmáját tekintve történész, Hiller István igyekezete, hogy Ságváriból szocdem hőst faragjon. A Jobbik azt kérdezi az MSZP pártelnökétől, hogy vajon szakmai tévedés áldozata lett, vagy történelemhamisításon ügyködik, ahogy ezt az elődei is tették ötven éven át?

A Jobbik követeli, hogy tüntessék el Budapest közterületeiről a kommunizmus áldozatait sértő emléktáblákat, szobrokat. Kezdeményezni fogjuk az illetékes önkormányzatoknál, hogy kerüljenek ezek méltó helyükre: a szoborparkba. Így szolgáljanak tanúságtételül a felnövekvő generációk számára, hogy még egyszer ne jöhessen el a kegyetlen diktatúrák kora. A Jobbik felszólítja továbbá az MSZP elnökét, hogy fejezze be a történelemhamisítási kísérletét, ne tartson hazug beszédeket Ságvári emléktáblájánál vagy a Károlyi-szobornál, mert ezzel a fiatalság nemzeti tudatát mérgezi meg.

2005. december 5.

Mélyen hallgat a média arról, hogy cigányok verték meg az intézkedő rendőrt szombaton Zagyvarékason. A Jobbik követeli, hogy a kiszabható legsúlyosabb büntetéssel döbbentsék rá az elkövetőket arra, hogy Magyarországon nem cigány normák vagy szokások, hanem demokratikus jogrend van érvényben.

A zagyvarékasi eset arra is rávilágít: a legnagyobb lélekszámú hazai kisebbség tagjai gyakran “családi vállalkozásban” bűnöznek, s e cselekményeiknek többnyire köze sincs a megélhetésükhöz. Nem úgy, mint azoknak a politikusoknak, akik azt a hamis képzetet keltik bennük, hogy a származásuk kibúvó lehet a törvények betartása alól.

2005. december 8.

…A törvénymódosítás igazi rákfenéje, hogy megvalósulása esetén tanulni vágyó magyar diákokat tanulni nem akaró cigányokkal kényszerítenek egy osztályba, mintegy kizárva annak lehetőségét, hogy külső segítség (korrepetálások, magánórák) nélkül is bejussanak felsőbb szintű oktatási intézményekbe.

A Jobbik tiltakozik az oktatási miniszter erőszakos integrációs törekvései ellen, s különösen elképesztőnek tartja, hogy a magyar parlament egy olyan javaslatot talált gyakorlatban alkalmazhatónak, amelyben a tanuló felvételét az ominózus iskolába adott esetben sorsolással döntik el.

2005. december 20.

A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy a hevesi rendőrverésben vétkes több mint 100 cigány származású elkövető közül csak 2 ellen indít eljárást az ügyészség. Felhívjuk a közvélemény és az eljárásra jogosult szervek figyelmét arra, hogy amennyiben a főügyészség szóvivője által közzétett információk helytállóak, akkor a csoportos garázdaság és a hivatalos személy elleni erőszak elkövetését megvalósító legalább száz fő bűncselekménye büntetlen marad. Ha ez az elkövetés nyilvánvaló ténye ellenére bekövetkezik, temetni lehet a jogállamiságot Magyarországon. A Jobbik szerint kizárólag példát statuálóan, szigorú büntetésekkel lehet elejét venni az egyre inkább etnikai jellegű zavargásokként is definiálható cigánybűnözésnek, amely az elhallgatások ellenére a jelek szerint növekszik. Kijelenthetjük, hogy a magyar lakosságot félelemmel töltik el a legnagyobb lélekszámú hazai kisebbség által gyakran 80-100 fős csoportokban elkövetett ismétlődő rendbontások, amelyek megfékezésére a Jobbik a lehető legkeményebb törvényi szabályozást és rendőri fellépést követeli.

2006. január 3. …

A Jobbik választási programja szerint a médiatörvény elektronikus sajtóra vonatkozó részét meg kell változtatni, azaz szigorítani kell a törvénytelenségek büntetését (a reklámidő túllépése például sokszor megéri a büntetést a kereskedelmi televízióknak), illetve a törvény betartását és betartatását kell az ORTT-n szigorúbban számon kérni. Az utóbbi években elharapódzó médiabűnözést nemcsak a 2/3-os médiatörvényben kellene szabályozni, hanem a feles Büntető Törvénykönyvben is.

A “Dopeman és a haverok” című tévéműsorban szereplők bűncselekményt követhetnek el azzal, hogy gyalázzák a magyar nemzet közösségét, gúnyt űznek az alkotmány által védett Szent Koronából és a címerből. Kimerítik a közösség elleni izgatás bűntettét, azzal hogy támadják a kereszténységet. A Jobbik jogászai megvizsgálva a műsor anyagait bejelentést tesznek az ORTT Panaszbizottságánál, és amennyiben megalapozott a közösség elleni izgatás, eljárást kezdeményeznek a rendőrségnél is.

2006. augusztus 11. Such György rádióelnöknek (többek között) az alábbi kérdést tette fel a Jobbik:

– Milyen konkrét és ésszerű indokot tud felhozni arra, hogy a magyar újságírás egyik legtájékozottabb és legfelkészültebb újságírójának, Lovas Istvánnak nincs helye a Magyar Rádióban?

Ajánlott Cikkek

Tiltakozás a Várban és a Képviselői Irodaháznál

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.