Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Harold Pinter

Harold Pinter

angol író, dráma író

Az indoklás szerint Lessing “a női tapasztalatok írója, aki szkepticizmussal, tűzzel és megjelenítő erővel vizsgált meg egy megosztott civilizációt”. Az angol írónő 1919-ben született az iráni Kermanshahban.

Népszabadság * Pogonyi Lajos * 2007. augusztus 17.

2007. július 28. (8. oldal)

2007. február 8. (8. oldal)

Befolyásos zsidó származású brit közéleti szereplők tiltakoznak az ellen, hogy egyes izraeli szervezetek a zsidóság szócsövének tartják magukat. A nyílt levelet aláíró 130 tiltakozó szerint az eddiginél élesebb vitára van szükség a közel-keleti helyzetről, illetve védeni kell a palesztinok emberi jogait is.

Az izraeli biztonsági erők által végrehajtott célzott likvidálások betiltását kérték három Nobel-díj-kitüntetetthez csatlakozva izraeli pacifisták az izraeli legfelsőbb bírósághoz benyújtott beadványukban.

Az izraeli biztonsági erők által végrehajtott célzott likvidálások betiltását kérték kedden újfent három Nobel-díj-kitüntetetthez csatlakozva izraeli pacifisták az izraeli legfelsőbb bírósághoz benyújtott beadványukban.

TARIK DEMIRKAN

TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS

Szóval konfliktus is kellhet az irodalmi érvényesüléshez, vagy szociális érzékenység: szegény magyar írók jobban tennék, ha kimennének az édes-bús Kossuth térre

Ungváry Rudolf

2006. augusztus 21.

A történelem “számkivetettjei” a széles vásznon Cannes-ban. Marie-Antoinette “levegőért” kiált a fullasztó versailles-i palotában. Amolyan 18.századi Lady Diana ő, naív, elveszett lányként kerül XV.Lajos udvarába, férje, az eljövendő XVI. Lajos közönye miatt ” kénytelen” kitanulni a csábítás művészetét. Sofia Coppolának sikerült belopnia magát a francia kritikusok szívébe.

Ki emlékszik Rachel Corrie-ra, és arra, hogyan halt meg? Avagy cenzúra ugyan nincs a New York-i színházi világban, egy bemutatót mégiscsak el tudnak halasztatni. Lehet, hogy nagyon hosszú időre.

Az első hetek a délkelet-ázsiai szökőár halottainak számlálásával teltek

Minden év december 10-én Osló és Stockholm áll a világ figyelmének középpontjában. Ezen a napon, Alfred Nobel halálának évfordulóján osztják ki az ősz folyamán már korábban nyilvánosságra hozott díjakat az orvostudomány, a fizika, a kémia, az irodalom és a közgazdaságtudomány területén, a norvég fővárosban pedig a békedíjat.

Alfred Nobel halálának évfordulóján, szombaton XVI. Károly Gusztáv svéd király Stockholmban adta át az idei Nobel-díjakat tíz kitüntetettnek.

Minden év december 10-én Oslo és Stockholm áll a világ figyelmének középpontjában. Ezen a napon, Alfred Nobel halálának évfordulóján osztják ki az ősz folyamán már korábban nyilvánosságra hozott díjakat az orvostudomány, a fizika, a kémia, az irodalom és a közgazdaságtudomány területén, a norvég fővárosban pedig a békedíjat.

Oslóban átadták a Nobel-békedíjat az idei kitüntetetteknek, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek és főigazgatójának, Mohammed el-Baradeinek szombaton.

A díjalapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, szombaton XVI. Károly Gusztáv svéd király átadta az idei Nobel-díjakat az orvosi, kémiai, fizikai és közgazdasági tudományok területén kiemelkedő eredményt elért tíz kitüntetettnek: öt amerikai, két ausztrál és egy-egy izraeli, francia és német tudósnak.