Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Stern, Isaac

Stern, Isaac

a XX.század leghíresebb hegedűvirtuóza

Isaac Stern

Stern, Isaac, ✡ Isaac Stern bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Isaac Stern a huszadik század leghíresebb, legünnepeltebb és legtöbbet kiadott hegedűvirtuóza volt. Széles körben elismert volt, mint befolyásos tanár, előadó, emberbarát.

Nagyon jól kezdődik az idei őszi koncertévad. Már írtunk Thomas Hampson remek dalestjéről és Murray Perahia zongoraestjéről. Múlt hét végén Fischer Iván a Fesztiválzenekar és a remek, orosz születésű izraeli- amerikai zongoraművész, Yefim Bronfman produkcióját élvezhettük. A műsoron a romantika egyik legnagyszerűbb alkotása, Brahms II. (B-dúr) zongoraversenye és a hazai koncerttermekben viszonylag ritkán hallható Rahmanyinov hatalmas (terjedelmében is az) II. (e-moll) szimfóniája szerepelt.

Forrás: Zsidó Nyári Fesztivál A 10. jubileumi Zsidó Nyári Fesztiválon szerdán minden idők egyik legkiválóbb muzsikusa, a világhírű hegedűművész, Pinchas Zukerman és kamarazenekara, a Zukerman ChamberPlayers lép fel. A Dohány utcai zsinagógában különleges programjukban Enescu-, Mozart- és Mendelssohn-művek szerepelnek. A kamaraformációt a világhírű hegedűművész mellett Jessica Linnebach (hegedű), Jethro Marks (brácsa), Ashan Pillai (brácsa) és Amanda Forsyth (cselló) alkotja (képünkön).

A 10. jubileumi fesztiválon számos művészeti ágban, minden eddiginél gazdagabb programkínálattal képviselteti magát a zsidó kultúra – Pinchas Zukerman és a Zuckerman Chamberplayers is fellép a Dohány utcai zsinagógában.

A 10. jubileumi Zsidó Nyári Fesztiválon számos művészeti ágban, minden eddiginél gazdagabb programkínálattal képviselteti magát a zsidó kultúra. A klasszikus zene kedvelőit igazi különlegességgel várják a programsorozat szervezői a Dohány utcai zsinagógában szeptember 5-én, ahol Pinchas Zukerman és kamarazenekara, a Zukerman Chamber Players lép fel.

Kilencedik alkalommal rendezik meg holnaptól a Zsidó Nyári Fesztivált. Az elmúlt években komoly rangot kivívott eseménysorozatra már elővételben a jegyek hetven százaléka elkelt. A fesztivál az idén több új helyszínen kínálja programjait és tematikai újdonsággal is találkozhatunk, hiszen a gasztronómia is főszerepet kap a következő egy hétben.

Kilencedik alkalommal rendezik meg holnaptól a Zsidó Nyári Fesztivált. Az elmúlt években komoly rangot kivívott eseménysorozatra már elővételben a jegyek hetven százaléka elkelt. A fesztivál az idén több új helyszínen kínálja programjait és tematikai újdonsággal is találkozhatunk, hiszen a gasztronómia is főszerepet kap a következő egy hétben.

A IX. Zsidó Nyári Fesztivál az egyik legrangosabb eseménysorozata a hazai kulturális, művészeti rendezvényeknek. Az immár Európában is jegyzett fesztiválon az idén is számos kitűnő izraeli, amerikai és hazai művész, illetve együttes szólaltatja meg a zsidó kultúra legjelesebb műveit. A műfajilag is változatos programokra több mint 120 ezer vendég várható a világ minden tájáról.

Farkas Tímea, 2005. szeptember 23. 00:00

Lakatos Róbert brácsaművész fél éve alakította e lemezen hallható zenekarát. A klasszikus zene mellett a művész másik nagy kedvence a magyar népzene. A mindkét stílusban jártas és elismert muzsikus a következőképpen foglalta össze készülő lemezének apropóját:

Lakatos Róbert a Hagyományok Házában koncertezik Időpont: 2005-09-04 16:37:26

Lakatos Róbert és a Rév zenekar lemezbemutató koncertje autentikus magyar népzenével, Bartók művekkel, és magyarországi zsidó dallamokkal Szeptember 23-án péntek este 19 órától a Hagyományok Házában.