Olvasószoba


Olvasnivalók a zsidónegyedről


A zsidónegyed múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó válogatott cikkek, tanulmányok könyvjelzői.

A Szivárványtündér


Az e link alatti oldalról egy magyar nyelven írt fantasztikus regény tölthető le ingyen, DOC vagy HTML formátumban, mely a híres izraeli énekesnő, Ofra Haza reinkarnációjáról szól.

Martin Gilbert: Izrael története


"A legátfogóbb és alaposabb Izrael-történet, amit valaha történész írt. A politikai cionizmus létrejöttérol egészen Jichák Rabin izraeli miniszterelnök meggyilkolásáig nyomon követi az ország történetét."

Leon Uris: Exodus


Leon Uris világhírű regénye, az EXODUS az európai zsidóság embertelen sorsának hiteles története.

Az angol gyarmattartók a brit birodalom érdekeit védve sikertelenül próbálják visszatartani a Palesztinába özönlő zsidó menekülteket.

Az ősi földre érkező zsidókat homogén arab lakosság fogadja, nem titkolva ellenszenvét a bevándorlókkal szemben A menekülteknek hamarosan rá kell döbbeni. egységes zsidóságról alkotott képük csupán ábránd, és magukkal hozott hagyományaiktól olykor akár erőszakkal is elszakadva kell megteremteniük az új közösséget, a zsidó nemzetet, s mindezt a világpolitika naponként átrendeződő erő- és érdekviszonyai között.

Mindentudás egyeteme


A tvműsor honlapja

Schweitzer József - Erdő Péter: Húsvét: a Szabadság ünnepe - a Feltámadás ünnepe (Video)


A maceszgombóctól a szabadságon át a messianizmusig: ezt a hatalmas utat szeretné bejárni ez a rövid előadás. A Húsvét - héber nevén Peszách - ünnepén a zsidók az egyiptomi rabszolgaságból való megszabadulást ünneplik.

Zsidó Budapest


Sokféle ?apropót", kiindulási pontot találhatnánk a f?ros zsidó lakosságának, történetének, intézményeinek, gazdasági, kulturális jelent?gének: a város zsidó arcának bemutatására.

Irodalmi Internet Napló


Irodalmi Internet Napló 2001-t?
A feldolgozott lapok tartalomjegyzéke többféle bontásban

+ velük azonos módon feldolgozva további online elérhet?g?lyóiratok taralomjegyzékei

Lapok, kiadók (katalógusok és mutatók) egységes adatbázis alapú rendszerben 2002 márciusától az inaplóban

Digitális Irodalmi Akadémia


A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) program célja, hogy hozzájáruljon a magyar szépírók legjobbjainak alkotói szabadságát biztosító méltó feltételek megteremtéséhez, műveiket elérhetővé tegye az Interneten.

Neumann Ház


A Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ (a Neumann-ház) 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a magyar kulturális örökség digitalizálásában és az i

Vallásfórum


Oldalunk non-profit jelleggel üzemel, melynek tartalmát folyamatosan bővítjük. Célunk, hogy a korszerű vallástudományos ismeretterjesztés követelményeinek megfelelve bővítsük a magyarországi vallási ismereteket, többek között ismeret- terjesztő szövegek, tanulmányok, digitalizált könyvek és hasznos linkek bemutatásával.