Forrás: ÉS

Gárda Győrben, gárda Kiskunhalason. Vonulások, fenyegetések. Győrben az önkormányzat tiltakozni akart, nemkívánatosnak nyilvánítani a „jövő csendőrségét”, amelyik megvédi a magyarokat a „cigánybűnözés” ellen, követeli a bűnösök szigorúbb büntetését, tiltakozik a „liberálbolsevik kormány” túlzott türelme ellen (Előzménye az ÉS-ben: Majsai Tamás: Lelkek és nem lelkek Tatárszentgyörgyön, 2008/2. – a szerk.). A testület természetesen – a gárda nevének említése nélkül „mindenféle szélsőségtől” elhatárolta magát. A Fidesz-frakció csak nem fog elítélni egy kormányellenes szervezetet! Ugyanis: 1) Orbán Viktornak igaza van. Elhatárolódni nem kell. Amennyiben a rasszizmus bűn, azt elítélni kell. 2) Mi az, hogy „minden szélsőség”? Van baloldali szervezet, amely embercsoportokat fenyeget erőszakkal? Van baloldali pártnak önálló hadserege/csendőrsége? Ha meg nincs, akkor nem kellene mégis, éppen a gárdát elítélni?

Kiskunhalason „nagyobb atrocitás” nem történt. A híradások szerint felvonult mintegy harmincfőnyi roma is, de csak egyikük volt hangosabb a kelleténél, azt a rendőrség elvezette. Nem a bűnöst, hanem az áldozatot. Ennél nagyobb atrocitás valóban csak az lett volna, ha a két csapat összeverekszik, de ezt a rendőrség – egyelőre megakadályozta. Hangsúlyozom: egyelőre, mert minden gárdarendezvény egyben toborzóút, az összecsapás előbb-utóbb bekövetkezik. Muszáj kivárni?

A legfőbb ügyészség vádat emelt a Magyar Gárda ellen, kezdeményezte annak feloszlatását. Az eljárás évekbe telhet. Tételezzük fel, hogy a rendőrség mindig hivatása magaslatán akadályozza meg az atrocitásokat. A gárda létszáma hétről hétre nő. Ugye emlékszünk, hányszor intették le azokat, akik már az alapításnál szóltak: ez törvénytelen szervezet. Ugyan már, csak hadisírokat gondoznak, parlagfüvet irtanak, nem kell farkast kiáltani, amikor csak 56 fiatalember tesztoszteron-túltengéséről van szó. Nos, azóta bizonyítható, hogy nem a parlagfűben, hanem az ország becsületében tesznek kárt, és egyre többek vannak. Ki kell várni, míg valóban hadsereggé növik ki magukat, és nincs az a bíró, amely el merné ítélni őket a nemzetárulás vádja nélkül és gyermekei testi épségének kockáztatása nélkül?

A Magyar Gárdát a főügyészség rasszizmussal vádolja, az idevágó esetek pedig hétről hétre ismétlődnek. Magyarországon tudjuk, lassú az igazságszolgáltatás, de nem lehet ezt megakadályozni?

Kartal Zsuzsa

Élet és Irodalom

52. évfolyam, 05. szám

Comments are closed.