Forrás: hirszerzo.hu

2006. szeptember 3. 14:44

A mai magyar közállapotokat jól jellemző, elképesztő helyzetnek nevezte vasárnap Horn Gábor, az SZDSZ választási kampányfőnöke, hogy Demszky Gábort gyalázó feliratok jelentek meg a Margit-híd villanyoszlopain.

Az SZDSZ országos ügyvivője a távirati irodának adott nyilatkozatában hangsúlyozta: felháborodással értesült arról, hogy ismét odáig jutottunk, hogy gyalázatos “tolvaj, zsidó Demszky” felirat jelenik meg az utcákon.

A liberális politikus szerint “sajátos módon kezdenek összeállni ezek a dolgok”. Felidézte, hogy előbb a főpolgármestert érte atrocitás egy nyilvános tájékoztatón, majd egy hete a Városháza parkban lévő liberális sátort kereste fel a szomszédos MIÉP-es kampányközpontból két randalírozó. Két napja pedig két sajátos öltözetű, “kopaszra nyírt fejjel” érkező fiatal bántalmazta a sátor rendezőit.

A kampányfőnök szerint “érdemes elgondolkodni azoknak a szélsőséges erőknek, akik emögött vannak, hogy hova vezet ez, illetve azoknak a magukat függetlennek nevező erőknek, amelyek, mondjuk akár Tarlós István, aki lelkesen vállalja a Jobbik támogatását, hogy hova vezet ez az egész történet”.

Horn Gábor bízik abban, hogy győz a józan ész, és nem lesznek ennél durvább atrocitások. Leszögezte: “nem jó jelek ezek a kampányra, az országra nézve”. (MTI)

2 hozzászólás to “Demszkyt gyalázó feliratok a Margit-hídon”

 1. kovacsba

  1. tudjuk, hogy az antiszemtizmushoz nincs szükség zsidőkra. Demszky döntse el, hogy ez gyalázat, vagy dicsőség, vagy egyszerűen csak része a szabadságnak, ahol egy szar is vélemény nyilvánítson, még ha ez a szar is tart bennünket szarnak.
  2. hogy miért: Ha rendszeresen jártok Budáról Pestre a Szabadság hídon, akkor hétfőn és péntek reggel láthattok egy kedves bácsit, aki felmosó vödörrel, felmosó moppal lemossa a pesti, jobb oldali oszlopról, hogy “írtsd a szar zsidót!”. Ezek szerint vasárnap és csütörtökön este halad haza Budáról Pestre, valószínűleg egy borittas(a bor lehet kábítószer, politikai feltöltődés, stb.) egyén/társaság.
  3. azért egy kamerát megérhetne ez, hogy kiszámlázzák a krétafirkálónak a tisztítási költségekről szóló számlát, amit, ha a bácsi nem fogad el, akkor valamelyik zsidó micve szervezetnek kelljen utaljon, akár rendszeresen.
  bandika

 2. rebecca

  Az ötlet nagyon jó.
  Most hallottam az RTL. hírekben, hogy megfogtak egy graffity rajzolót (aki a villamosra firkált) civilruhás rendörök, akik figyelték a forgalmat. Nem beszéltek az antisemita felíratokról. Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e szó erről és milyen büntetést kap a kis hülye.