Forrás: antiszemitizmus.hu

Lovas István újabb levelet írt, a címzett most éppen a gusztustalan keresőjéről elhíresült matula.hu. Az első, ami felzaklatja, hogy zsidónak nevezik, holott ő magát nem tartja annak. Már majdnem egyet is értünk felháborodásával, amikor kiderül, hogy ez csak akkor zavarja, ha róla van szó, másokat minden különösebb szemérem nélkül nevez zsidónak, függetlenül attól, hogy az illető minek vallja magát.

„Először azzal, hogy rákerestem adatbázisukon a Népszava főszerkesztőjének vallására. Hatalmas betűkkel adta ki: „Németh Péter nem zsidó”. Áhá, mondtam. Majd beütöttem a lap néhány munkatársának nevét. Kiderült, hogy Sebes György sem az. És Szász István sem. Erre begépeltem az idézett hírt adó MTI főszerkesztőjének nevét, Vince Mátyást, akinek felesége Schweitzer főrabbi lánya. Mint köztudott, a rabbik arról híresek, hogy nem faji alapon házasodnak: ha már a Matula behozta a faji alapú perspektívát hazánkba „. (…) „Ezek szerint a lap Érvek – vélemények rovatának szerkesztőjétől, Révész Sándortól kezdve Tamás Ervinig, a lap szeretetre méltó motorjáig, nincs ott zsidó. Most már kezdtem megérteni az adatbázisukat körülvevő szeretetet, és tovább kutakodtam. Megvizsgáltam az Orbán Viktorról a „cigány származás” mítoszát tápláló lapokat is. Meg akik őt a legjobban gyűlölték, mint írásaikból kiderült. A Matula szerint a Viktor könyv nemes szerzője, Kende Péter nem zsidó. A 168 Óra című hetilap vezetője, Mester Ákos és helyettese, Bölcs István sem. Az MTV lopásért elítélt „ügyvédje”, Juszt László sem. Bauer Miklós, Mészáros Tamás és Avar János sem. A nap-keltés Gyárfás Tamás sem, ahogyan Aczél Endre és Pallagi Ferenc sem. A Soros-féle alapítvány vezére, Halmai Gábor sem az. Ahogyan Tom Lantos sem. És ha már politikusoknál tartunk, természetesen Bárándy Péter sem az, ahogyan az MSZP-s Szekeres sem. Sőt, a Mazsihisz félhivatalos történésze, Karsai László sem az, ahogyan Demszky Gábor sem. A matulás gyöngyszemek gyöngyszeme talán Salamon Berkowitz, a köztéri menórafinanszírozó, aki – mint a Magyar Nemzet címoldalán a múlt szombati címlapján láthattuk sábeszdeklis fényképét – több mint egy évtizede gyártja mindenfajta bírósági döntés ellenére illegálisan Traubi szódáját, ami a világon csak a matulás gójok országában történhet meg.

Az adatbázisnak tehát célja van. Ha célja van, akkor – gondoltam -, megnézem magam is, akinek a cikkeitől – mint dicsért meg egy, a másik oldalt jól ismerő, épp Brüsszelben járt barátom – „ezek naponta ikrát hánynak”. Lovas István zsidó, írta ki a Matula. Láttam magam előtt a főváros a matulás árjáit, ahogyan – Németh Imre földművelésügyi miniszter szavaival – örömükben a nyáluk csorog. „

Ha Lovas a szabad identitásválasztás alapján nem tartja magát zsidónak, vajon más, hozzá hasonlóan, részben vagy egészben zsidó származásúaktól miért vitatja el a jogot? – tennénk fel a kérdést, ha Lovas István esetében volna esélye a logikának és a racionális érvelésnek.

[A teljes levél elolvasható itt]

Comments are closed.