Forrás: Új Élet

Púrimot követően és peszach ünnepét megelőzően tartotta újabb vezetőségi ülését a Mazsihisz. A Heisler András elnök által javasolt napirendi pontokat elfogadva, a vezetőség elsőként a Rumbach utcai zsinagógával kapcsolatos elképzeléseket vitatta meg.

Az elnök által összeállított előkészítő anyag alapján a vezetők egyetértettek abban, hogy az Országgyűlés által hozott törvény előírásai szerint a Mazsihisznek visszajuttatandó épület hasznosításánál három funkciót szükséges megvalósítani: egyrészt zsinagógaként kell használni, másrészt turisztikai látványosságként be kell kapcsolni a zsidónegyed idegenforgalmába, illetve az épületben található mintegy 1500 m2-es területet közösségi projektek részére kell hasznosítani.

A résztvevők felkérték Streit Sándort, a BZSH elnökét, hogy a vezetőségi ülés határozatában foglaltakat erősítse meg a BZSH elöljárósága is.

A második napirendi pontban a vezetőség az Aranyvonattal kapcsolatos kérdéseket tekintette át. Jóváhagyták a Claims-szel előzetesen folytatott tárgyalásokat, és megbízták a Mazsihisz elnökét és ügyvezető igazgatóját, hogy azokat a határozatban előírt feltételek betartásával folytassák. (Tekintettel arra, hogy a Mazsihisz tárgyalási pozícióját ronthatja a feltételek idő előtti nyilvánosságra hozatala, a részletekről a vezetőség egyelőre nem adott tájékoztatást.)

Utolsó pontként Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató számolt be a járadékfelosztás új koncepciójának kialakításáról. A vezetőség felkérte az ügyvezetőt a vonatkozó bizottság összehívására annak érdekében, hogy az április közepére tervezett újabb ülésre már a bizottság által jóváhagyott, kész tervezet kerülhessen.

Comments are closed.