By Naftali Kraus (Tel-Aviv)

Vladimir Zsirinovszkij, az orosz Duma alelnöke és a liberál-demokrata párt vezére, aki nacionalista és antiszemita kijelentéseiről hiresült el – a mult hét elején könnyezve állt egy sir felett a choloni (Izrael) temetőben, ahol megtalálta édesapja sirját.

„Én antiszemita vagyok? Hogyan lehetek én antiszemita, hiszen apám, zsidó volt, itt van eltemetve” – mutatott könnyes szemmel a choloni temetőben egy sirra, amelyre, az elmosódott héber felirat nyomán ráirta fekete tussal, hogy „Wolf Izakovits Édelstein”.

Vladimir Zsirinivskij, a harmadik legnagyobb orosz párt vezére, aki annakidején nagyrabecsülését fejezte ki Hitler személye felett, menedékjogot ajánlott fel Jasszir Arafatnak és támogatta Szaddam Husszeint, a bagdadi diktátort és konzekvensen cáfolta zsidó származását itt találta meg apját – és talán önmagát – az izraeli Cholon városka temetőjében.

„Hatvan éve keresem apámat és most találtam meg itt” – mondta a Háárec tudósitójának, aki meginterjuvolta a temetőben. „mindenki aki azt állitja hogy antiszemita vagyok – hazudik” – mondta Zsirinovskij, aki közölte hogy bünvádi eljárást indit Németország ellen, mivel megölték családját a Soában…

Jossy Melman, a Háárec tudósitója, a choloni temető 27. parcellájának 18. sorában találkozott Zsirinovskival, aki azt mondta aneki, hogy „ha unokám születik, elnevezem Wolfnak”.

Comments are closed.