Forrás: antiszemitizmus.hu

A lap főszerkesztője a maga otromba őszinteségében nyíltan kimondja, amire mérsékeltebb kollegái csak célozgatnak:

„Mindenkinek tudnia kell, hogy ha az izraeli-amerikai háborús lobbi iderendel valamilyen tálib merényletet netán a választások előtt, az az Apró-Gyurcsány-klán felelőssége és a velük együtt játszó Népszabadságé.” (Csurka István: Megmaradni)

Ám nemcsak a tálibok tartoznak izraeli érdekeltségbe:

2006. február 16.

„Most is meggyőződésem, hogy a Franciaország-szerte kitört lázongás olyan, nem túlzottan vallásos, bizonyos szélsőliberális körök által tüzelt és pénzelt fekete és arab fiatalok műve volt, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit és miért cselekszenek… ezek a szélsőliberális körök kintűnő napi összeköttetésben állnak az izraeli likudista és amerikai neokonzervatív messianisztikus megváltást hirdető körökkel. (Csurka István: Háborús uszító)

Csurka, a régi vágású antiszemita még rasszista is: érezhetően nem igazán kedveli az arabokat és a feketéket. Ellenszenvét úgy ideologizálja meg, hogy ezek a szerencsétlenek valójában a nagy zsidó világ-összeesküvés bábjai. Ezzel azonban az „ellenségem ellensége a szövetségesem elvet sérti meg, így kikerül a mainstream-ből, s csak hazai híveire számíthat, akik egyformán utálnak zsidót és arabot.

Comments are closed.