Forrás: Mazsihisz

2005.augusztus 28 – szeptember 4.

A Zsidó Nyári Fesztivál hagyományos rendezvénye a Zsidó Könyvnapok, melynek ebben az esztendőben az Erzsébet téri Gödör Klub ad otthont. A helyszín – tágas, kényelmes tereivel, különleges atmoszférát teremt mind a látogatók, mind a könyvkiadók számára.

A Zsidó Könyvnapok mára rangos könyves seregszemlévé nőtte ki magát. Ezt igazolja az is, hogy a legranagyobb kiadók közül sokan a kezdetek óta megtisztelik részvételükkel, sőt többen közülük kifejezetten a nyár végére időzítik új könyveik megjelentetését. A Múlt és Jövő Kiadó az egyik legolvasottabb izraeli szerző A.B.Jehoshua: A személyzetis küldetése című könyvét mutatja be. Az izraeli kortárs irodalom vezető alakja Párizsból érkezik a Fesztiválra, hogy dedikálja, végre magyarul is megjelenő új könyvét. Akárcsak Pierre Diener, aki a Cet Belvárosi Kiadó jóvoltából vesz részt a Fesztiválon. Az őrült nő naplója című kötet dedikált példányához augusztus 28-án kizárólag a könyvfesztiválon lehet hozzájutni. A Fesztiválon mutatják be Mezei András: Manhattan kiáltása című kötetét, melyben a szerző a terrorizmus költői feldolgozására vállalkozott.

Az Urbis Kiadó gondozásában ugyancsak a könyvnapokra lát napvilágot, Kertész Péter Pulitzer-emlékdíjas újságíró Könyvek Hídja című kötete, mely Scheiber Sándornak, a Rabbiképző igazgatójának állít emléket. A Makkabi Kiadó pedig igazi különlegességgel jelentkezik, Az én Kabosom címmel, Urbán Erika írását jelenteti meg, az egyik legnagyobb magyar zsidó komikus, Kabos László életéről.

A Zsidó Könyvnapok egyhetes könyvvására hagyományosan alkalmat teremt az alkotók és a közönség személyes találkozására, dedikálásokra, író-olvasó találkozókra.

Comments are closed.