Forrás: Népszava

Feldmájer Pétert választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlése. Feldmájer Péter eddig a szövetség elnökhelyettese volt, egyébként pedig két cikluson keresztül, 1991-1999 között már betöltötte az elnöki tisztséget.

Feldmájer Pétert választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlése. Az új vezető eddig a szövetség elnökhelyettese volt, egyébként pedig két cikluson keresztül, 1991-1999 között már betöltötte az elnöki tisztséget. A választás második fordulójában 43-40 arányban nyert Tordai Péterrel szemben, aki 1999-2003 között vezette a Mazsihiszt. Az újonnan megválasztott vezető megbízatása elődje, Heisler András lemondott elnök által megkezdett ciklus végéig, 2007. április 5-ig szól. Mint ismert, Heisler a múlt hónap elején mondott le tisztségéről. Lemondásához állítólag Zoltai Gusztávval, a Mazsihisz ügyvezető igazgatójával való konfliktusa vezetett.

Feldmájer Péter lapunknak legfőbb céljaként a Mazsihisz vallásos jellegének erősítését nevezte meg. Mint mondta, a szövetségnek a nem szigorúan vallásos keretek között élő zsidóságot is magához kellene vonzania. Szerinte többet kellene költeniük a rabbiságra és a hívőkre, a zsinagógiai életre, a könyvkiadásra és a médiában történő vallásos megjelenésre – tette hozzá Felmdájer. Azt is elmondta, olyan változásokat, amelyek a Mazsihisz belső életét, szervezeti felépítését érintik, nem tart szükségesnek. Arra a kérdésünkre, hogy Zoltai Gusztávval együtt tud-e majd működni, azt válaszolta: Zoltai választott tisztséget tölt be, együtt kell dolgoznia vele és korrekt munkakapcsolatot fognak kialakítani.

NÉPSZAVA Online

Comments are closed.