Forrás: Erec

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) július 31-én választ új elnököt – közölte Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató.

A közgyűlésen az egyetlen napirendi pont az elnökválasztás – mondta.

A Mazsihisz élén azután vált szükségessé az elnökváltás, hogy a négy évre megválasztott Heisler András június 10-én, két év elteltével lemondott tisztségéről.

„Úgy éreztem, hogy a Mazsihisz apparátusa nem támogatja azokat a fejlesztési elképzeléseket, amiket én megpróbáltam megvalósítani” – indokolta az Erecnek döntését, amelyet a szervezet aznapi rendkívüli közgyűlésén jelentett be.

Az alapszabály szerint a szervezetnek hatvan napon belül kell új elnököt választania, addig rangidős alelnökként Ledniczky András látja el a megbízott elnöki feladatokat.

Zoltai Gusztáv az Erecnek elmondta, hogy New Yorkba utazik a Jewish Claims Conference ülésére. A II. világháborús zsidó anyagi igényeket érvényesítő szervezet tanácskozásán jelen lesz Ledniczky András, valamint Sessler György, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesületének elnöke is.

A Mazsihisz-elnökválasztás kapcsán a Szombat című folyóirat főszerkesztője, Szántó T. Gábor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a közgyűlést megelőzően internetes vitafórumokat rendeznek a szövetség korábbi elnökeinek részvételével. Július 25-én Heisler András, 27-én Tordai Péter, 29-én Feldmájer Péter lesz a vendég.

BPI-info

Comments are closed.