Forrás: Demokrata

Rasszisták

Egy rasszista irodalmárnak

bárhol a világon

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A trianoni békediktátum 85. évfordulójára emlékeztek és emlékeznek azok, akik magukat magyaroknak érzik. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy erről Spiró György is megemlékezett. A Mozgó Világ 1987. áprilisi számában a következő, 1984-ben írt versével.

„Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,

fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,

csönd van. Senki se pisszen. Alantról

kevéske hűlt költő csontujja int.

Ó, ha gyilkolni szabadna újra,

csámcsogva, hersegve szívnák a vért –

miért is? ki tudja. Trianonért? –

mered pár utcanév pici csontujja.

Ez olyan klíma: itt folyton beborul,

ez rendben van, de szégyen, szégyen,

szégyen,

hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,

és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,

hogy bebizonyítsuk:

nemcsak a szemetek tudnak magyarul.”

Arra is felhívom szíves figyelmét, hogy Spiró úr az alábbi díjak birtokosa:

A Művészeti Alap Elsőkötetesek Díja (1975), József Attila-díj (1982), Színikritikusok Díja (1984, 1987), Év Könyve jutalom (1988), Az MR Új Magyar Hangjáték-díja (1989), Erzsébet-díj (1990), Madách Imre-díj (1993), Ezüstgerely-díj (1996), Széchenyi professzori ösztöndíj (1997), Szép Ernő-díj (1997, 2004), Új Magyar Hangjáték Díj (1989), Déry Tibor-díj, (1993), Harsányi Zsolt-emlékdíj (2002), Szépírók Társaságának Díja (2002), Színházi Dramaturgok Céhének Díja (2002), Pro Urbe Budapest (2004), A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata (2005).

Tekintettel arra, hogy egy ennyi díjjal kitüntetett irodalmár csak példakép lehet, kérem, a kettős mérce elleni harc jegyében helyettesítse be a „magyar” szót Spiró költeményében azzal a szóval, amivel akarja, a vers többi részét pedig a megváltozott szóhoz alakítsa.

Mivel e világ a spírók szerint feltételezhetően igazságos, nyilván ön is hasonló elbánásban részesül, mint Spiró úr. Ha ennek ellenkezője derülne ki, akkor nem ön, hanem a világ irányítását vették át a rasszisták.

Magyar Bálint

oktatási miniszter

A történelemből a középszintű érettségi egyik mintafeladatában az egyik tesztfeladat „A magyarok harcmodorára” vonatkozott azzal a felhívással, hogy Bölcs Leó Taktikájából idézett szöveg után az érettségiző egészítse ki a tesztlapon feltüntetett táblázatot, és írja be a megfelelő rovatba a szövegből nyerhető információt. Ezután Bölcs Leónak egy olyan elfogultan mocskos szövege következik, amely hemzseg az ilyen szavaktól „megbízhatatlanok”, „telhetetlen kincsszomj rabjai”, „semmibe veszik az esküt” és a többi. A táblázat háromosztatú. És még eligazítást is nyújt. A harmadik rubrika a „Jellemük” (mármint a magyaroké) nevet kapta, amelybe „+ 5 információt” kell beírni. Az alapinformáció, amely mintaként szerepel: „megbízhatatlanok”.

Igazi, SZDSZ-es módon zseniális megoldás. Szélsőségesen rasszista, de gyanútlan lelkeknek ártatlan csomagolásba bugyolálva.

Ami engem érdekel, nem tudom exportképes-e? Nem kellene például szívetekhez közelálló egy-két baráti népnek javasolni, hogy mondjuk annak alapján jellemezzék saját magukat, mint amit magukról a Mein Kampfban találnak?

Más. Az „Emelt szintű feladatsor” (DFT, próbaérettségi gyűjtemény, amely külön idézi Radnóti Miklós Járkálj csak, halálraítélt című versét) egyik kérdése (9. számú) a következő: Nevezzen meg 4 zsidó származású, magyar vagy más nemzetiségű művészt. Példa: Örkény István (író), Marc Chagall (festő), Modigliani (festő), Frank Kafka (író), Iszaak Babel (író). A jó válasz 4 pontot ért.

Itt felmerül néhány kérdés. Az egyik az, hogy nem lesz-e zavarban az a diák, aki úgy tanulta, hogy a holokauszt áldozatai magyar zsidók voltak? Akkor mit írjon be?

A másik kérdés: vajon a jövő évben lesz-e egy olyan kérdés, amely a reklámszakemberek és a bankárok fajára is rákérdez majd?

A harmadik kérdés pedig az, hogy mekkora botrány lett volna ebből a kérdésből, ha ezt Orbán Viktor kormánya idején tették volna fel? Persze fel lehetne tenni még további kérdéseket is. Például azt, hogy hány pontot kap az a diák, aki a Mozgó Világ, valamint az Élet és Irodalom szerzőit elemzi ki származási szempontból, feltüntetve a százalékarányt is?

Aczél Endre

a kormány által kitüntetett újságíró

V. rész

A múlt héten ismertettem, hogy mit gondol önről a baloldal színvonalasabb része. Súlyos manipulációval vádolják.

Hogy a jobboldalnak mi a véleménye önről, azt gondolom, nem kell különösebben részleteznem. Meg nem is érdekes, hiszen olyan országban élünk, amelyet az ön oldala gyakorlatilag olyannyira tönkretett, hogy ma nagyobb lett a különbség a közmorál és a gazdaság színvonalában Magyarország és a szomszédos Ausztria között, mint például a hetvenes évek elején, noha nálunk egypártrendszer uralkodott, Ausztriában pedig piacgazdaság volt.

Önnek ebben a folyamatban jelentős része van. Hogy csak egy apró momentumot említsek. Ön lapjában, a Népszabadságban vezércikkek garmadájával folytatott hadjáratot úgy hasonlítva össze a magyar és a cseh gazdaságot, mintha a magyar messze jobban működne. Ezt ön – és ebben a véleményem megegyezik az önt baloldalról bírálókkal – a csehek eltérő privatizációs és szociálpolitikai gyakorlata miatt tette, de (és ezt baloldali bírálói már nem említik) főként azért, mert ott a kommunista vezetőkkel meglehetősen keményen bántak el. Ön pedig az utódpárt embereit támogatja, utódpárti újságíróként.

Hogy önnek mennyire nincs igaza a cseh kontra magyar gazdaság ügyében – és most egy pillanatra felejtsük el a motívumait – annak bizonyítékai az Eurostat legfrissebb adatai is. Ezek szerint 2004-ben vásárlóerő-paritáson mérve az egy főre jutó bruttó hazai termék Magyarországon az unió átlagának 61 százaléka, Csehországban pedig 72 százaléka volt.

Hogyan képzelhető el tehát az, hogy az ön szerint oly fényesen működő magyar gazdaság Csehszlovákiának 1993-as kettészakadása óta nem tudta behozni hátrányát a cseh gazdasággal szemben, ha a mi általunk választott út olyannyival jobb?

De ha ön nem hinne az Eurostat adatainak, vessen egy pillantást kedvenc hetilapjának, az önhöz hasonlóan dogmatikusan neoliberális Economistnak minden számában megjelenő összehasonlító táblázatára az emelkedő piacok országairól. Ha megnézi a legfrissebb, június 4-10-i számot, láthatja, hogy míg Csehországban a bruttó hazai termék bővülése az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalék, Magyarországon ez 3,8 százalék. Továbbá: a fogyasztói árak Csehországban egy év alatt 1,6 százalékkal nőttek, nálunk 3,9 százalékkal. A kereskedelmi mérleg nálunk 2,9 százalékos hiányt mutatott, a cseheknél 0,1 százalékos többletet. A fizetési mérleg hiánya nálunk 8,8 százalékos, a cseheknél (ami szintén nem jó adat) 5,6 százalékos. Egyébként akkora hiánya, mint a miénk, a táblázatban senkinek nincs és csak mellékesen jegyzem meg, hogy Oroszország esetében ez 69,7, Kínánál pedig 68,7 százalékos többlet. És még egy adat: Magyarország valutatartaléka 17,3 milliárd dollár, a cseheké 27,8 milliárd.

De ha már személyesen írtam önnek, akkor egy-két személyes szót is érdemes ejteni, szintén közügyben. Ugyanis eljött az ideje annak, hogy válaszoljak arra a vezércikkben megjelentetett támadására, amikor lapjában azzal vádolt engem és rajtam keresztül a Vasárnapi Újságot, hogy egyik jegyzetem – és így a Vasárnapi Újság – antiszemita. Az, hogy engem ön vagy az ön tábora minek tekint, édeskevéssé érdekel. A mi oldalunkon pedig csak azokat érdekli, akik kis eszű papagájként ismétlik az önök vádjait, vagy – ez valahogy mindig kiderül róluk – korruptak, illetve gyávaságuk foglyaként megalkuvók. Szerencsére számuk erősen korlátozott.

A baj az, hogy mint oly sokszor, most is kiderült, ön nem őszinte, hanem politikai célszerűségből írta antiszemitázó cikkét.

Ugyanis, ha önt az antiszemitizmus valóban oly mértékben zavarná (és most ne térjünk ki arra, hogy ez ügyben igaza volt-e vagy sem), vajon miért marad néma most, amikor nálunk egy internetes csoport „zsidó adatbázist” létesített. Ami a nyugati világban elképzelhetetlen lenne. Eddig anonim készítőinek fejét érdekes módon a Mazsihisz vezetői megsimogatták azzal, hogy ők a társadalmi problémákra „érzékeny fiatalok”.

A Matula Magazinról van szó, amelynek faji adatbázisáról megkérdezték Gyurcsány miniszterelnököt is a televízióban. Akiről az utóbbi időben az MSZP-ben is úgy beszélnek, mint az SZDSZ hatása alá került miniszterelnök. És aki „vette a lapot” a Mazsihiszos buksisimogatásból, és azt mondta, hogy e zsidó adatbázis „görbe tükröt tart” a társadalom elé. Vicces. Például – matulásan kifejezve – netán Gyurcsány görbe orra alapján tart görbe tükröt a miniszterelnök elé. Vagy pedig, ami önt illeti, máris felmerül a kérdés: vajon e kedves álnácik akkor tartottak-e ön elé görbe tükröt, amikor önt „nem zsidónak” nevezték, vagy pedig akkor, amikor itteni, róluk szóló levelemben néhány „nem zsidónak” azonosított úr közül önt is megemlítettem és – láss csodát – önt ezen urak átminősítették zsidónak? A bukott igazságügy-miniszterrel, Bárándy Péterrel és néhány felsorolt úrral együtt. És vajon Gyárfás Tamás és Orosz József például szintén egyetért a miniszterelnökkel a görbetükör-optikában? (Őket még nem minősítették át.)

A balliberális sajtó és a miniszterelnök tehát e mind ez idáig anonim, a keresztény vallást és intézményeit folyamatosan igen ádázul támadó társaságot viccesnek kezelte. Mint Pajzs urat, aki a politikai és közélet vezetőinek meggyilkolására uszított.

Eddig a matulások ellen feljelentés nem érkezett. Mert még a jobboldalon is voltak, akik kényelemből és elfojtott ijedelemtől motiválva elhitették magukkal, hogy itt viccről van szó. Holott stratégiáról. Igen komoly stratégiáról. Amely három pilléren nyugszik. Egyrészt azon, hogy a számukra legfontosabb témáról folyamatosan szó legyen, másrészt azon, hogy elmismásolják egyes közéleti vezetők származását, mert nekik a származási biznisz éltető elemük és a benne teremtett homály az üzlet szerves része, harmadrészt pedig azon a pilléren, hogy egyesekről saját céljaikból kiindulva azt állítsák: zsidók, noha nem azok, mint erről annak az anyának a levele is tanúskodik, akinek lányát a Matula szintén „viccesen” felrakta honlapjára zsidóként.

Csakhogy a múlt héten történt egy fordulat. A Matulát végre egy politikai párt feljelentette azért, hogy később nyilvánosságra hozza az ügyészség válaszát. Mert ha vicc, legyen igazán nagy a röhögés, gondolta netán ez a párt. És közben egyesek le is tépték a matulások féltve őrzött anonomitásáról az álarcukat.

Talán azért is, hogy önnek, az antiszemitizmus elleni profi harcosnak, felháborodása kifejezéséhez – hiszen önt áperte lezsidózták – könnyebben szolgáltassak arcokat, felsorolom e „társadalmi problémákra érzékeny fiatalokat.”

A honlap üzemeltetője Tamás Bence Gáspár, és a weboldal bejegyzett „lakcíme” a XI. kerületi Bartók Béla út 9. Ő az Index munkatársa és dolgozik a Tilos Rádióban. A honlap másik embere Bede Márton, akinek neve az Origóhoz, a Pesti Esthez és a „kreatív online”-hoz kötődik. A harmadik ember Magyari Péter, szintén a keresztényeket kiirtani kívánó Tilos Rádió embere, valamint az Origó munkatársa és Tamással olvastak be közösen a Tilosban egy Orbán Viktort „fasiszta patkánynak” nevező sms-t, amely még azt is tartalmazta, hogy „Pusztuljanak az egyházak” . Kollégájuk, Inkei Bence szintén a közismert irányultságú Origó munkatársa. De dolgozik a Pesti Estnek és írt még az Index egyik vidéki kiadásába, valamint az Élet és Irodalomba is.

Érdekességként említendő, hogy Bede Márton fotója szerepel az MTI-vezér vincematyi.hu oldalon, ami azért érdekes, mert a Mazsihisz által oly kedvesen megsimogatott „antiszemita” matulás szemlátomást barátja az Antiszemita közbeszéd című évkönyvsorozat egyik fő emberének, az előbb említett Vince Mátyásnak. Egyébként a matulás zsidó adatbázis szerint „Vince Mátyás nem zsidó”. A T-mobilos főnök, Sugár András sem az. Mint a népszabadságos Tamás Ervin sem, a mindenhol megfordulni kívánó Andrassew Iván sem, de Gyurcsány miniszterei közül Bozóki András és Kökény Mihály sem. Akár Szekeres Imre és Szabó Zoltán MSZP-s politikusok. Hja, a görbe tükör, ugye, Gyurcsány úr? Szóval, Aczél úr? Lesz cikk?

(folytatás a jövő héten)

Comments are closed.