Forrás: Klubrádió

Botrányba fulladt Szegeden a Közéleti Kávéház kedd esti A Himnusz szent – Isten, váltsd meg a magyart című összejövetele: Székhelyi József színházigazgató a közönség ellenséges fogadtatása miatt idő előtt távozott.

„Ha maga ismerte volna Vaszy Viktort, akkor az ilyen tetves zsidót most leköpné, és nem is engedné a színház közelébe” – fogalmazott egy, a beszélgetés első percétől megjegyzéseivel a figyelmet magára irányító úr azon az összejövetelen, amelyet Székhelyi József két hónappal ezelőtti Himnusszal kapcsolatos kijelentése miatt szerveztek – adta hírül az MTI.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója március 19-én az SZDSZ országos kongresszusán pamfletjében Orbán Viktorral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „… mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová”. A direktor az MTESZ-székház zsúfolásig megtelt termében ismét megkövette azokat, akiket „személyükben bántott volna meg” gondolat- és tettébresztésre szánt szavaival. Mint mondta, a közéletet akarta felrázni. Székhelyi József a szeansz elején megjegyezte: értelmes párbeszéd híve, de ha sértegetésekkel illetik, hazamegy. A hallgatóság több alkalommal is megpróbálta félbeszakítani a magyar nemzethez és a Himnuszhoz való elkötelezettségét verseivel és Kölcsey emlékérmével bizonygató direktort. „Önök szerint helyes az, hogy minden nap gyalázkodó leveleket kapok, gyilkossággal fenyegetnek engem és a családomat?” – kérdezte a direktor. Miután egy idős úr helyeslően bólogatott és azt mondta, hogy megérdemli, Székhelyi távozott. A direktor a kijáratnál az MTI-nek elmondta: „azért nem adom fel, mert az megfutamodás lenne, a közönség mellettem áll, minden este teltházzal mennek a darabok”. Hozzáfűzte: ezzel együtt mandátumának lejárta után „azonnal csomagol” és elhagyja a várost. A teremben többen cinkos mosollyal és helyeslően fogadták Székhelyi távozását, majd nem sokkal ezután közösen énekelték el a Himnuszt Sándor János vezényletével. A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja is a program egyik meghívottja volt. Sándor János az ominózus Székhelyi-kijelentés után lemondott tagságáról. Jelenleg a városi Fidesz elnökségének tagja.

3 hozzászólás to “Botrány Szegeden – nem csitulnak az indulatok Székhelyi József korábbi kijelentése miatt”

 1. Gerson

  A Székhelyi Jocót igy-is, úgy-is kikezdték volna, előbb-utóbb.Ez a Himnusz dolog direkt jól jött nekik.(A jobb oldalnak, persze). Itt közép(kelet?)Európában az ilyen(Korona , Himnusz,emlékkereszt ) dolgokat
  imádják „túlspilázni”, a Kozma utca és társai nem annyira fontosak.(Egyeseknek)Érdekes, nekem van egy gyűjteményem, amiben a Hatikva 18 variációja van,a Cahal zenekar és kórustól kezdve Al Johnsonig, Kitarotól Barbara Streisandig és az ismeretlen szintetizátor-játékostól Naftali Herzig,Sarit Haddadig, stb,stb. ezek mind ismertek Izraelben, de még soha nem hallottam, hogy országos botrány lett volna, hogy:kigúnyolják a Himnuszt!

 2. aranka

  aranka
  Kedves Gerson, senki sem gúnyolta ki a magyar himnuszt, Székhelyi J. egy igen jól sikerült pasquille-ben Orbán Viktort gúnyolta ki, többek között Kölcsey F. Hymnus c. versének egy sorát is felhasználva, azt kifordítva. Ettől a magyar nemzet még teljes nyugalomban hajthatja álomra fejecskéjét.

 3. aranka

  aranka
  szegény Székhelyi, nem nagyon tehet róla, de feliratkozott a svájcisapka, a bőgatya és füttyös barack, meg a tetemcafat (pedig azt egy református prédikátor mondta) mellé, az elkövetkező 15-20 évben a szélsőjobb szövegkommandók folyamatosan emlegetni fogják, mint a mocskos nemzetgyalázó zsidó mintapéldányát. Ez ellen csak egyet lehet tenni, kiröhögni a gyalázkodókat. Mellesleg valóban van botrány Szegeden, ti. civilizált kinézetű vadállatok még a családirtást is megfelelő zsidófékező eljárásnak tartják.