Forrás: Figyelő

Orbán gyertyát gyújtott a holokauszt emléknapján

2005. április 16.

FigyelőNet, MTI

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint a múltnak és a jövőnek is üzen a főhajtás a diktatórikus rendszerek áldozatainak emléke előtt. A Fidesz elnöke szombaton vett részt a holokauszt áldozataira emlékező gyertyagyújtáson a budapesti Terror Háza Múzeumban.

Cikk küldése e-mailben

Nyomtatóbarát verzió

Hozzászólás a fórumban

A holokauszt áldozatainak emléknapján mondott beszédében a politikus nagyra értékelte, hogy Magyarország eljutott odáig, hogy emlékhelyei vannak a diktatúrák áldozatainak. Megfogalmazása szerint a megemlékezések azt üzenik a jövőnek, hogy Magyarországon többé nem lehetnek olyan diktatórikus rendszerek, amelyek származásuk miatt ártatlan emberek életét oltják ki.”Magyarországon fajra, korra és nemre való tekintet nélkül mindenkinek joga van a szabadságra, a biztonságra és emberi méltóságának tiszteletére, és ezt a mindenkori politikai, illetve társadalmi hatalomnak védenie kell” – jelentette ki Orbán Viktor.

A megemlékezés résztvevői a Terror Házából a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba mentek fejet hajtani az áldozatok emléke előtt.

Az Orbán-kormány idején vetődött fel, hogy április 16-a, az első magyarországi gettó felállításának napja holokauszt-emléknap legyen, és minden évben tartsanak megemlékezést a Parlamentben, valamint az iskolákban.

Comments are closed.