Forrás: Mazsihisz

Purimot követően és peszách ünnepét megelőzően tartotta újabb vezetőségi ülését a MAZSIHISZ. A Heisler András elnök által javasolt napirendi pontokat elfogadva a vezetőség elsőként a Rumbach utcai zsinagógával kapcsolatos elképzeléseket vitatta meg. Az elnök által készített előkészítő anyag alapján a MAZSIHISZ vezetői egyetértettek abban, hogy az Országgyűlés által hozott törvény előírásai szerint a MAZSIHISZ-nek visszajuttatandó épület hasznosításánál három funkciót szükséges megvalósítani: egyrészt zsinagógaként kell az épületet használni, másrészt turisztikai attrakcióként be kell kapcsolni a zsidó negyed turisztikai forgalmába, illetve az épületben található mintegy 1500 m2-es területet közösségi projektek részére kell hasznosítani. 

A vezetőségi ülés résztvevői felkérték Streit Sándort, a BZSH elnökét, hogy a vezetőségi ülés határozatában foglaltakat erősítse meg a BZSH elöljárósága is.

A második napirendi pontban a vezetőség az Aranyvonattal kapcsolatos kérdéseket tekintette át. A vezetőség jóváhagyta a Claims-szel előzetesen folytatott tárgyalásokat és megbízta a MAZSIHISZ elnökét és ügyvezető igazgatóját, hogy a tárgyalásokat a határozatban meghatározott feltételek betartásával folytassák. (Tekintettel arra, hogy a MAZSIHISZ tárgyalási pozícióját ronthatja a feltételek idő előtti nyilvánosságra hozatala, a részletekről a MAZSIHISZ vezetősége egyelőre nem adott tájékoztatást).

Utolsó pontként Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója számolt be a vezetőség tagjainak a járadékfelosztás új koncepciójának kialakításáról. A vezetőség felkérte az ügyvezetőt a vonatkozó bizottság összehívására annak érdekében, hogy az április közepére tervezett újabb vezetőségi ülésre már egy a bizottság által jóváhagyott, kész tervezet kerülhessen.

Comments are closed.