Forrás: NOL

Sorossal is találkozott Budapesten Timosenko

D. P., 2005. március 8. 00:00

Értesüléseink szerint Soros Györggyel is találkozott Gyurcsány Ferencen kívül a hét végén Budapesten Julia Timosenko ukrán kormányfő. Péntek délután kért szombati leszállásra engedélyt magángépe számára az ukrán miniszterelnök, és mivel ez váratlanul érte a kormányhivatalt, rögtönzött programot állítottak össze számára.

Timosenko eredetileg nem azért érkezett Budapestre, hogy a magyar miniszterelnökkel tárgyaljon, hanem hogy egy konferencián a Magyarországon tartózkodó Soros Györggyel találkozzék.

Lapunk értesülését cáfolva a kormányszóvivő hétfőn kijelentette: semmilyen titkos küldetése nem volt Magyarországon az ukrán kormányfő előzmény nélküli látogatásának. László Boglár igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy meglepetésszerűen érte-e a magyar kormányt a hét végi látogatás.

Julia Timosenko Gyurcsány Ferenccel tárgyalva javasolta, hogy a magyarok (Mol) vegyenek részt már nem művelt, de még kitermelhető olaj- földgázmezők újrafeltárásában. Az ukránok kérték, a magyar vámhatóság (VPOP) segítsen a csempészet megakadályozására indított kampányukban.

A Soros Alapítvány 2004-re ötmillió dollárt irányzott elő Ukrajnára, további egymillió dollárt terveztek adományokra, de ezek folyósítása nem az alapon át történik – nyilatkozta Soros György tavaly a Zerkalo Nyegyelji című ukrán hetilapnak. Soros megosztotta az ukrán közvéleményt. Az ultranacionalista-antiszemita vonásokat felmutató konzervatívok tüntettek ellene. Tavaly egy Kijevben rendezett nemzetközi emberjogi konferencián ragasztóval leöntötték Sorost, kiáltozva: Nálunk nem kapod meg, amit akarsz.

Népszabadság Rt. * Impresszum * Hirdetési lehetőségek * Előfizetés * Regisztráció * Hírlevél * Adatvedelem * Akciók * Lap tetejére * ©

3 hozzászólás to “Sorossal is találkozott Budapesten Timosenko”

 1. jose weiss

  1/ Soros szivesebben adomanyoz Ukrajnanak mint Izraelnak.
  Soros mindenhol antiszemita akciokat provokal,Soros egy furcsa alak.
  2/ NEM KELL ANYIT MAGYARAZNI hogy honnan mikor alakult az arpadsav ez a nyilas gyilkosok zaszloja.
  3/ Az izraeli befektetonek tudnia kellene hogy a befektetesuket a lakosag egyresze nem fogadja ugy hogy ezaltal munkaalkalmat teremtenek, hanem azt kiabaljak Magyarorszag a magyaroke.

 2. rebecca

  Ezt is jól mondod. Egy antisemita zsidó a Soros. És csak oda ad, ahova divat. Nemsokára megtudjuk majd, hogy a Hesbollah és a Hamas is az ő pénzén veszi a katyusákat. BUNKÓ!!!!!!!!

 3. rebecca

  Most olvasom mégegyszer, mi az, hogy szivesebben? – „adományoz Ukrajnának, mint Israelnek”????? Semmit még soha nem adott israelnek. Csodálkozom, hogy egyáltalán elmondja magáról, hogy zsidó. Szégyen ránk nézve, főleg amikor Israelt terroristáknak hívja.