Forrás: HETEK

Több változatban kering az interneten, s most már egy magyar videómegosztó honlapon is elérhető „Tények Izraelről” címmel egy nyolcperces, angol nyelvű összeállítás. Végignéztem. A film nemcsak tele van – mind a szöveget, mind a képeket tekintve – hazugságokkal, torzításokkal, elfogultságokkal, de egyenesen ezekre épül. Az anyag úgy, ahogy van, tömény antiszemitizmus. Nézzük az összeállítás „tényeit” – a teljesség igénye nélkül.

Izrael a középpontban. MegtapossákIzraelt egy másik, általa lerombolt nemzet, Palesztina romjain alapították.

Egyrészt Palesztina nem nemzet, másrészt Izraelt Palesztina mint brit mandátum egy részén alapították. Arról, hogy a palesztinai arab állam nem alakult meg, a legkevésbé sem Izrael tehetett. Palesztin nemzet egyébként nincs, csak arab – mint ahogy arra Nasszer elvtárs bölcsen rámutatott.

Izrael ölte meg egy főre nézve a legtöbb ártatlan civilt: több mint ötvenezret.

Egyrészt a hatmilliós Izraelre nézve ez 300 milliárd ember. Föltételezve, hogy csupán fogalmazásbéli dekoncentráció okozta a fenti, meglepő mondatot, felejtsük el a 300 milliárd embert. Ami ennél fontosabb: az ártatlan civileket a Hamasz és a Hezbollah rendszeresen pajzsként használja. Ha Izrael mégis lő – bár, pont emberi jogi és erkölcsi megfontolásokból nem nagyon szokott, ugyanis számára a gázai vagy a dél-libanoni ártatlanok élete fontosabb, mint a Hamasz vagy a Hezbollah terroristáinak – és az ártatlan civilek meghalnak, a médiában a zsidó államot szokás démonizálni az ártatlanok kiontott vére miatt. Golda Meir ezzel kapcsolatban a következőt mondta: „Meg tudjuk bocsátani az araboknak, hogy megölik a gyerekeinket. Azt nem tudjuk megbocsátani, hogy a saját gyerekeik megölésére kényszerítenek minket. Csak akkor lesz békénk az arabokkal, amikor jobban fogják szeretni a gyerekeiket, mint amennyire gyűlölnek minket.”

Izrael a Föld egyetlen állama, amely egy másik országot teljesen, kettőt pedig részben megszállás alatt tart.

Az „egyik ország” vélhetően Palesztina. Csakhogy palesztin ország egyrészt nincs, lásd föntebb, másrészt a megszállás is csak részleges, Izrael ugyanis kivonult Gázából. Melyik kettőt tartja részben megszállás alatt? Szíria az egyik, a másikról elképzelésem sincs, valószínűleg a film szerkesztőjének sem. Egyébként is: miért kéne Izraelnek visszaadnia a Golánt az agresszív és őt deklaráltan elpusztítani szándékozó, a Hezbollahot támogató Szíriának?

Izrael – habár gazdag ország – kapja a legtöbb pénzügyi segélyt, többet, mint a Szaharától délre fekvő országok összesen.

Izraelt nem korrupt és szadista katonatisztek vezetik, mint fél Afrikát. Miért támogatna anyagilag az Egyesült Államok olyan rendszereket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a demokráciával és az odaáramló pénzek valamelyik brutális hadúr svájci bankszámláján landolnak? Az Európai Unió egyébként pár évvel ezelőttig csillagászati fejlesztési összegeket fizetett a Palesztin Hatóságnak. Ezek a pénzek aztán részben a Hamasz fegyverkészletét fejlesztették, részben a végtelenül korrupt Jasszer Arafat bankszámláján tűntek föl.

Kelet-Németország után Izrael az egyetlen állam, amely szegregációs falat épít.

Kelet-Németországgal ellentétben Izrael nem a saját polgárait nem engedi ki, hanem az őt elpusztítani szándékozó ellenséget nem engedi be és ez óriási különbség. Amióta a kerítés – és a legtöbb helyen nem fal; a „fal” sulykolása is csak az Izraellel szemben ellenséges propaganda része – fölépült, Izrael egészen biztonságos lett. Egyébként az építés kezdetekor Ariel Saron akkori miniszterelnök azt mondta, hogy abban a pillanatban lebontják, ha nem lesz rá szükség.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

Comments are closed.