Forrás: Magyar Hírlap

Pécsett látható január végétől az Anne Frank – Történelem a mának című kiállítás; a tárlat tegnap zárult első magyarországi állomásán, Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban; a bemutató 2009-ig számos településre eljut.

Az amszterdami Anne Frank Ház kiállítása, amely tavaly augusztusban érkezett Magyarországra, január 25-től február 22-ig Pécsett, márciusban Hatvanban és Salgótarjánban, áprilisban Komáromban, Révkomáromban (Szlovákia), szeptemberben Nagyatádon, októberben Győrött, novemberben Sopronban, 2009 áprilisában pedig Szerbiában, Zentán lesz látható.

A kiállításon Anne Frank naplójának idézetei és a Frank családról készült fotók szerepelnek. A tárlat ezek mellett egyéni történeteket és szemtanúk beszámolóit hívja segítségül az előítélet, az üldöztetés, az ellenállás, az emberi jogok témájának kiemelésére.

Az alkotók elsősorban a középiskolás diákok érdeklődésének figyelembevételével állították össze a kiállítás anyagát. Az összegzés szerint a tárlat a három éve megnyitott Holokauszt Emlékközpont legsikeresebb programja lett. Mint írják, az igen magas látogatottság nagy részben a holland mintára megszervezett diák-tárlatvezetéseknek köszönhető: a középiskolás és egyetemista diákcsoportokat saját kortársaik vezették végig a kiállításon.

(MTI)

Comments are closed.