Forrás: Stop!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetőivel találkozott csütörtökön Bencze József. Az országos rendőrfőkapitány a megbeszélés után azt mondta, hogy növelik a Dohány utcai rendőrőrs létszámát.

A távirati iroda azután kereste meg az országos rendőrfőkapitányt, hogy az ORFK szóvivői irodája közleményben tájékoztatott arról: Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke és Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója megbeszélést folytatott Bencze Józseffel. A rendőrfőkapitány közölte, még nem tudja pontosan megmondani, mennyivel növelik a Dohány utcai rendőrőrs létszámát.

A megbeszélésen áttekintették az ORFK és a Mazsihisz együttműködésének eddigi tapasztalatait, további lehetséges területeit, valamint azt, milyen közös intézkedésekre van szükség az egyház tulajdonában lévő műtárgyak hatékonyabb védelméért – ismertette az ORFK vezetője.

Hozzátette: tárgyaltak arról is, hogyan lehetne riasztórendszerrel felszerelni azokat a helységeket, ahol a műtárgyakat őrzik. Azt kérte a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség vezetőitől – mondta -, készítsenek fényképet, írásos dokumentumot a műtárgyakról.

Az ORFK szóvivői irodája csütörtöki közleményében azt írta, hogy Bencze József a találkozón felajánlotta a hitközség kezelésében lévő általános iskolák bevonását a rendőrségi bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági programba. A zsidó hitközség vezetői a kommüniké szerint nagyra értékelték a rendőrség által a nagyobb egyházi rendezvények biztosításakor nyújtott segítséget, illetve a fokozott odafigyelést a zsinagógákra, imaházakra, temetőkre.

Comments are closed.