Forrás: Index

2007. november 12., hétfő – Jónás, Renátó. ©1999-2007 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

24 óraCímlapBelföldPuf. Turul| Parlament| Szájbarágó| Budapest| Brókerbotrány| Népszavazás 2007| Október 23.| ArchívumKülföldBulvárGazdaságTechKultSportVéleményVideó

RSS

Kóka háza a parlament előtt

Percről percre

nov. 12. 13:59MSZP: Pereljenek a károkért!

Interpellációval fordul az igazságügyi és rendészeti miniszterhez két szocialista képviselő hétfőn az Országgyűlésben az október végi be nem jelentett demonstrációk és zavargások okozta károk megtérítése ügyében. Ezt az interpelláció két beterjesztője, Szabó Zoltán és Bárándy Gergely közölte Budapesten sajtótájékoztatón.

Arra szeretnénk ösztönözni az állampolgárokat és az állami szerveket, hogy az október 22-i, 23-i és 26-i törvénytelen demonstrációk okozta károk ellenértékét ne maguk viseljék, hanem indítsanak polgári pert a károk megtérítésére.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

nov. 12. 13:49Kóka a házépítésről

Az ön által kiválasztott heti válaszos írások egyike sem volt igaz, a lap ugyanis nem állított, hanem feltételezett. Ezek a feltételezések soha nem nyertek megerősítést, mondta válaszában Kóka János.

Az építkezéssel kapcsolatos vádakat mindig cáfolta, megfizet minden közterhet, áll is elébe minden vizsgálatnak. Örül annak, hogy az állami felügyeletek végzik a munkájukat. Ami hétvégén történt, azon ő is felháborodott, legalább annyira, mint az ellenzéki képviselők. Az alvállalkozóval a fővállalkozó felmondta a szerződést és büntetést is fog fizetni.

„Ha beülnek egy taxiba, akkor nem felelnek azért, hogy rendezetlen munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik. Csak annyit tehetnek, hogy soha többé nem veszik igénybe a cég szolgáltatásait” – mondta.

nov. 12. 13:42Balla janizik

A magát a feketegazdaság élharcosaként kikáltó Veres vajon megkérdezte-e Kókát. Te Jani, hogy is állunk ezzel a feketemunkával? Erre – Balla szerint – azt válaszolhatta volna, hogy „Jani, hogy állsz a színesfém-kereskedelemmel?” Balla emlékeztetett arra, hogy a harmadik Jani, Zuschlag János is azt nyilatkozta bilincsben, hogy nincs Zuschlag-ügy.

nov. 12. 13:41Szili közbeszólt

Szili Katalin itt közbeszólt, miszerint országos jelentőségű ügyben lehet csak napirend előtt szót kapni.

Balla szerint a miniszter házépítése országos jelentőségű.

nov. 12. 13:40Balla támadja Kókát

Az egyetlen jó hír, amit eddig a Gyurcsány-kormány bejelentett, hogy Kóka János decemberben távozik a kormányból, mondta Balla György.

Kóka szerinte nem magánemberként építi a villáját, és így sok járulék megfizetése alól mentesül. A miniszter korábban sajtóhelyreigazítási pert helyezett kilátásba saját tisztázása érdekében, de a pert elveszítette.

nov. 12. 13:37Itt van Kóka

Kóka János megjelent a parlamentben, pedig elterjedt, hogy nem fog jönni a házépítésén kitört balhé miatt. A fotósok már gyülekeznek a vele szemben lévő páholynál. Mindjárt Balla György (Fidesz) vonja kérdőre a minisztert.

nov. 12. 13:36Gusztos irigyli Prágát

Prága bizonyos értelemben jó példát mutatott a szélsőségesek elleni küzdelemben, mondta Gusztos Péter (SZDSZ). A politikusok, a mainstream média, ismert közéleti személyiségek, keresztény egyházi személyiségek és a felkészült rendőrök együtt akadályozták meg, hogy neonácik vonuljanak végig a prágai óvároson.

Gusztos fáljalja, hogy a magyar társadalom mintha túlzottan is a törvényektől várná a gyűlöletbeszéd visszaszorítását, pedig fontos lenne a civilek, az egyházi személyek, és mindenek előtt a politikai elit egységes kiállása.

Egy éve Gusztos szerint a köztársasági elnök mögött, vele egy menetben zsidóztak, árpádsávos zászlót lengettek, és ehhez az elnöknek egy szava sem volt. A parlament ellenzéki képviselői szónokolnak szélsőséges rendezvényeken, és közös sajtót tart fenn a legnagyobb ellenzéki párt a szélsőségesekkel.

nov. 12. 13:30MDF: 2008 legyen az új politizálás éve!

Az MDF arra kéri a parlamenti pártokat, hogy 2008 legyen az új politizálás éve, mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint ehhez abba kellene hagyni a népszavazási őrületet, kompromisszumot kellene kötni. A legújabb közvélemény-kutatások szerint az MDF-et igazolják, hiszen a megkérdezetteknek csak 40 százaléka venne részt egy népszavazáson.

Dávid szerint a két nagy szenvedő frakciónak kellene megegyeznie, ehhez pedig nem kell népszavazás.

nov. 12. 13:26Miről állapodtak meg?

A kézhez kapott javaslat a képviselőcsoport alakításhoz szükséges létszámot tíz főben határozza meg, és akkor szűnne meg a frakció, ha tagjainak száma tíz fő alá csökken. A javaslat speciális rendelkezésként biztosítja az olyan párt képviselőinek a frakcióalakítási jogát is, amely a választásokon elérte a parlamenti bejutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, de nem szerezte meg a képviselőcsoport alakításához szükséges tíz mandátumot.

Előírja többek közt azt is: minden képviselő számára lehetővé kell tenni a részvételt legalább egy állandó bizottság munkájában. A javaslat házszabályi rangra emeli az eddig csak gyakorlat és házbizottsági állásfoglalás alapján működő vezérszónoki rendszert, emellett szabályozza nem csak a televíziós, hanem az internetes közvetítés rendjét is. (MTI)

nov. 12. 13:25Nagy egyetértés

Ünnepélyes keretek között, a parlament elnökének dolgozószobájában írta alá az öt parlamenti párt frakciójának képviselője a Országgyűlés házszabályának módosításáról szóló javaslatot hétfőn.

nov. 12. 13:24Juhász örömködött

Juhász Gábor szerint a magyar kormány nemzetpolitikája sikeres. Az igazságügyi és rendészeti államtitkár örült annak, hogy a migrációs hivatal Hoffmann rendelkezésére bocsátott felkészülési anyagokat. Az államtitkár ezután a schengeni övezethez való csatlakozás utáni új szabályokat sorolta fel.

nov. 12. 13:22Mit csinál Gyurcsány Londonban?

Kétoldalú hivatalos megbeszélést kezdett hétfőn kora délután Londonban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Gordon Brown brit kormányfővel. Ez a két miniszterelnök első találkozója a Downing Streeten azóta, hogy Brown a nyár elején átvette a kormányfői tisztséget a tíz év után leköszönő Tony Blairtől.

Gyurcsány Ferenc hétfőn gazdasági szakértőkkel és elemzőkkel találkozik a Cityben, este pedig előadást tart a magyarországi reformokról a London School of Economics and Political Science (LSE) egyetemen. (MTI)

nov. 12. 13:20Hoffmann Rózsa szégyenkezett Szkopjéban

Magyarországot az agyelszívás érinti, az egészségügyet és a szellemi életünket például működésképtelenség fenyegeti, mondta a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa, aki a múlt héten egy migrációs konferencián vett részt a macedóniai Szkopjéban. Szinte szégyenkezett akkori felszólalása alatt, hogy Magyarországnak nincs migrációs politikája.

Az a kívánság viszont egyre többször elhangzik a kormányfő és koalíciós politikusok szájából, hogy a fiatalok menjenek külföldre.

nov. 12. 13:10Gráf nem szállt vitába

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nem szállt vitába Herbállyal. Kiemelte, hogy a sertéstartók költségeit csökkentették, és ez jó. Megemlékezett az elmúlt heti falujárásról, ahol a miniszterelnökkel vett részt.

nov. 12. 13:09Az MSZP-s Herbály most őszinte volt

Demonstrációk nélküli is lehet eredményt elérni az agrárkormányzatban, erre jó példa a sertéspiaci megegyezés, mondta a szocialista Herbály Imre napirend előtti felszólalásában, ami az Őszintén a magyar vidékről címet viselte.

Herbály beszélt az Új magyar falu programról is, ami szerinte több, mint a vidékfejlesztési program.

nov. 12. 13:01Mi az hogy!

Megérdeztük Balla Györgyöt, hogy felszólalásában csak nem Kóka János házépítéséről fog beszélni. A fideszes politikus ránk nézett, mintha viccelnénk vele, és annyit mondott: „Mi az hogy!”

nov. 12. 12:54Vérfrissítést a parlamenti képviseletben!

Két ciklusban maximálná a képvisel?k parlamenti és önkormányzati mandátumát a Centrum Párt. A parlamenten kívüli politikai szervezet szerint a javaslat megkönnyítené az elitcserét, és számos pozítív hatása lenne. Például nem tudnának kiépülni az örökös képviselők közötti személyi összefonódások, és nem lustulnának el a képviselők.

nov. 12. 12:53Gyurcsány Londonban van

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hetek óta nem beszél napirend előtt a parlamentben. Ma épp azért nem fog felszólalni, mert Londonban van.

nov. 12. 12:46Őszintén a magyar vidékről

A kormány nevében senki sem szólal fel a parlamentben, és a frakciótagok felszólalásaitól sem fog leszakadni a parlament kupolája. Herbály Imre (MSZP) Őszintén a magyar vidékről, Hoffmann Rózsa (KDNP) Migráció és nemzetpolitika, Dávid Ibolya (MDF) 2008 legyen az új politizálás éve, Gusztos Péter (SZDSZ) A prágai gyors, Balla György (Fidesz) Közerkölcsök-magánbiznisz címmel szólal fel.

A belföld rovat cikkei

Kóka háza a parlament előttVérfrissítést akar a politikába Pászti ÁgnesSólyom megvétózhatja a gyűlöletbeszéd-törvénytLemond Wekler FerencAz építtető szerződést bontott a szabálytalan alvállalkozóval >>

Olajmaffia

„Egész Alaszkát be lehetett volna fűteni” – videóriport az olajozásról.Egész Alaszkát be lehetett volna fűteniKulcsfigurák, ma is kulcspozíciókbanKorlátolt felelősségű olajüzletek

Pufajkás Turul

Hagyó betegsége miatt csúszik a BKV-s játszósarok átadásaOrbán Viktor a mi igazi Jack BauerünkNe azt kérdezd, mit tehet érted Kiss PéterNálunk elolvashatja a kicenzúrázott MSZP-s írástKiller Keller nem várt húsz percet

Legnépszerűbb az Indexen

Merjük az alkoholt vagy ne merjük?Anarchisták, zsidók és rendőrök kergették szét a nácikat PrágábanMind meghaltunk KőbányánÉs mi lesz a devizahitelekkel?„”Pultoslány ne akarjon érsebészt””Egy alkoholistát szeretek!

Bookline

Müller Péter: ÖrömkönyvÁr: 3380 Ft Internetes kedvezmény: 20% Internetes ár: 2704 Ft

Csernus Imre Dr.: A nőÁr: 3490 Ft Internetes kedvezmény: 20% Internetes ár: 2792 Ft

Tankcsapda: Elektromágnes (CD+DVD) – CDÁr: 3590 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3411 Ft

Pláza

Intim torna – A gátizmok gyógytornája – DVD2890 Ft HáziPatika.com

Kombinált robotgép ASSISTENT KM 45013985 Ft Márkabolt.hu

Candy MIC 202 EX86500 Ft Műszakidepo A szállítási díj visszajár! Áruház| Blogok| Fórum| Időjárás| Indafon| IndaVideó| Könyvek| Levelezés| Mozi| Népítélet| ONGO| Pixinfó| Portfolio.hu| Prohardver| TérképpontTotalbike| Totalcar| Továbbtanulás| Utazás| Velvet| Zene| Mutációk:Észak| Hirös| Kelet| Pécs| Sopron| Transindex| Veszprém| West

© 1999-2007 Index.hu Zrt.| Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Az Index.hu adatvédelmi elvei | RSS

Comments are closed.