Forrás: hirszerzo.hu

Győrben folytatódott a Jobbik-honlapon is promotált országjáró Gárda-túra. Ennek apropóján a dunántúli nagyváros polgári körösei nyilatkozatukban szolidaritásukról biztosították az egyenruhás, radikáljobbos szervezetet. Vona Gábor elhatárolódott a Fidesz „egy a tábor, egy a zászló” elvétől, és közölte: hálás Bencsik Andrásnak, amiért a gárdisták a Demokrata szerkesztőségének udvarán gyakorlatozhattak az eskütételre.

Győrben folytatódott a Jobbik-honlapon is promotált országjáró Gárda-túra. Ennek apropóján a dunántúli nagyváros polgári körösei nyilatkozatukban szolidaritásukról biztosították az egyenruhás, radikáljobbos szervezetet.

Vona Gábor, Jobbik- és Gárda-elnök a Hírszerzőnek elmondta: körútjukon gárdista minőségükben olyan művelődési házakból is kitiltották őket, ahova jobbikosként minden további nélkül bebocsátást nyertek. Ez történt ma is, amikor a belvárosi Petőfi Sándor kultúrház helyett egy lakótelepi étteremben kellett megtartani lakossági fórumukat.

Vona megemlítette: rágalmazói Bácsfi Dianával is hírbe hozták párkapcsolatilag. Ezt cáfolandó, győri jelenésére feleségét is magával hozta. Amellett lapunknak komolytalannak, követésre méltatlannak jellemezte a Kossuth tériek „Y-tervét”.

Idegen vagy pszichopata

Az étterem bejáratánál David Irving és Tormay Cecil könyvei, Horthy-DVD, irredenta térképek és kitűzők, Wass Albert-póló, karszalagos rendező, odabent kezdésnek a helyi Nefelejcs Polgári Kör elnök asszonyának gárdavédő nyilatkozata.

Dühös moraj fogadja, amikor kiderül belőle, hogy a szocialisták ellendemonstrációt szerveztek a Győri Nemzeti Színház elé. A Jobbik-Gárda perszonáluniót megtestesítő Vona, tapsvihart kap a nyugdíjasok és középkorú szimpatizánsok mellett kopaszra nyírt, egyenruhás fiatalemberekben is bővelkedő hallgatóság részéről. Mondatára, hogy Békéscsabán a zsidóság sárga csillaggal tüntet a Gárda ellen, a közönségből valaki odaszól, „legalább megismerjük őket.”

Bencsik és Vona egy budapesti sajtótájékoztatón: egy a tábor (Fotó: Járdány Bence)

Az országos elnök szerint, akiben a Gárda félelmet ébreszt, annál két eset lehetséges: nem magyar, tehát ismeretlen számára a nemzet lelkivilága, vagy pszichopata. Biztatta a jelenlévőket, menjenek lőterekre honvédelmi ismereteket szerezni, amire a szomszédos államok irányából való katonai fenyegetés végett lenne szükség.

Az elnök szerint elmondta azt is, hogy az SZDSZ mészárszéket akar csinálni a kórházakból. Közölte továbbá, nem ért egyet Orbán Viktor „egy a tábor, egy a zászló” jelszavával, mert ő nem akar egy pártban ülni olyanokkal, mint Deutsch Tamás vagy Pokorni Zoltán.

Bencsiket szidták

Úgy vélte továbbá, Magyarországon nem a cigányságnak kell félni a magyaroktól, hanem fordítva. Azt mondta, hogy amennyiben Olaszliszka megismétlődne, a Gárda szívesen odamegy, demonstrál, és védelmet nyújt a megtámadottaknak. És reméli, október 21-i rendezvényükön már hatszáz gárdista tehet esküt.

A szervezet tagsága- Vona közlése alapján- hamarosan négyezerre emelkedik, de figyelmeztetett, a belépőkkel provokátorok és kormányügynökök is jönnek majd. De- megelőzendő, hogy Gárda-uniformisba bújt idegenek járassák le őket- minden gárdatagnak azonosítószáma lesz.

Az éttermet megtöltő tömegből a legtöbb kritika Bencsik András személyét érte, akit az egyik felszólaló szélkakasnak minősített. Vona megvédte egyesületi tagtársát, aki véleménye szerint felbecsülhetetlen szolgálatot tett a Gárdának azzal, hogy a Demokrata szerkesztőségének udvarán gyakorlatozhattak az eskütételre. Az est azzal zárult, hogy a Gárda, jogkövető lévén, nem csinál ugyan forradalmat, de ha az kitör, tudja, hol a helye.

Comments are closed.