Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. szeptember 14.

Szeptember 14.

Magyar rocknapot rendeznek Nagykanizsán az NTE Sportcsarnokban, fellép az Emeretta Rock Band, a Lord, a most 25 éves Ossian és a Kárpátia.

A Solaris Fusion, vagyis a nyolcvanas években létező Solaris együttes utódzenekara koncertezik a Planetáriumban este hatkor és kilenckor.

Szeptember 15.

A fado ihlette portugál Madredeus énekesnője, Teresa Salgueiro ezúttal a Lusitânia Ensemble-lel érkezik Budapestre: fél nyolckor La Serena címmel koncerteznek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az Őskultúra alapítvány II. Viking fesztiválján délelőtt tíz órától Szigethalmon, az Emese parkban egy középkori falu elevenedik meg, haditáborral, korabeli mesterségekkel, továbbá egy igazi viking hajóval.

Az eredeti felállásban (Szikora Róbert, Környei Attila, Kozma Tibor, Holló József, Barile Pasquale) koncertezik a 25. születésnapját ünneplő R-Go a Kisstadionban.

Szeptember 16.

A Mol Jazz Fesztivál utolsó koncertjét az Alegre Cora-Horváth Kornél Duó és a Lionel Loueke GilFeMa Trió adja fél nyolckor a Művészetek Palotájában.

Révész Tamás fotóművész New York című kiállítását délután 5 órakor nyitják meg a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon a Szegedi Új Zsinagóga előcsarnokában. Közreműködik Székhelyi József színigazgató és Kocsis Kriszta fuvolaművész.

ShalomFeszt címmel rendezik meg az első alternatív zsidó kulturális fesztivált a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában kiállításokkal, fórummal, kortárs tánccal, zenével és ételkóstolással.

Szeptember 17.

Janesch Pétert mutatják be fél nyolckor a Kortárs Építészeti Központban (Budapest VII., Nefelejcs u. 26.) az építészforum.hu Földalatti beszélgetések sorozatában.

Darvas István emlékkiállítás nyílik Keleti Éva fotóművész képeiből a Vígszínházban háromkor.

Szeptember 19.

Az orgonakíséretes némafilm hagyományát eleveníti fel Thierry Escaich a Művészetek Palotájában: Rupert Julian 1925-ös filmjét, Az operaház fantomja című klasszikus horrort kíséri.

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.