Forrás: HVG

Pontról-pontra

Gyurcsány Ferenc hadat üzent az egész magyar társadalomnak, a történelmi egyházaknak, a köztársasági elnöknek és az MSZP-nek is – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt országos választmányának szombati ülésén.

Szerinte a miniszterelnök pontról pontra felrúgta a rendszerváltáskor kialakult társadalmi szerződést, amely a demokráciáról, a szociális piacgazdaságról és a független Magyarországról szól Navracsics Tibor arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc felrúgta a társadalmi szerződést a családosokkal, a nyugdíjasokkal, a falun élőkkel, és felrúgta a szerződés azon pontjait is, amelyek az eddigi viszonylag nyugodt közélet alapjait jelentették: a racionális vitát, az ellenfelek kölcsönös megbecsülését, és azt az alapvető konszenzust, hogy mindannyian hiszünk az alkotmányos megoldásokban, a jogállamban és a törvények erejében. A frakcióvezető szerint Gyurcsány Ferenc a történelmi egyházaknak és a köztársasági elnöknek is hadat üzent, hisztériakampányával pedig a magyar demokrácia egészét és tekintélyét csorbítja.

    

A Magyar Gárdáról szóló pénteki ötpárti sajtótájékoztatóra utalva Navracsics Tibor azt mondta: Gyurcsány Ferenc az MSZP-nek is hadat üzent, mert a haladó baloldali hagyományokkal ellentétben nyilvánosan védelmébe vette azt a két MSZP-s képviselőt, Pásztor Tibort és Zushlag Jánost, akik antiszemita kijelentéseket tettek.

    

„Az MSZP Gyurcsány Ferenc vezetésével azon politikusoknak nyújt menedéket, akik antiszemita kijelentéseket tesznek, a Fidesz soha nem vállat semmilyen közösséget sem az antiszemitizmussal, sem semmilyen alkotmányellenes törekvéssel” – jelentette ki. Szerinte az ötpárti sajtótájékoztatón kiderült, hogy a koalíciós partner SZDSZ is elállt Gyucsány Ferenc mellől, és meggyőződése, hogy az MSZP becsületes, józan tagsága sem tudja követni a miniszterelnököt ebben az ámokfutásban.

    

Gyurcsány Ferenc a gyűlölet fegyverét alkalmazza, mindent megtesz, hogy elválasszon egymástól jóérzésű jobboldali és baloldali embereket, műkonfliktusokat generálva elterelje a figyelmet az ország igazi problémáiról, és szétrúgja a társadalmi konszenzus utolsó maradványait, hogy saját magát mentse – fogalmazott Navracsics Tibor, aki a Fidesz nevében tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy a miniszterelnök a zsidóságot és a fasizmus túlélőit használja politikai eszközként. A Fidesz frakcióvezetője azzal zárta beszédét: „Gyurcsány Ferenc ámokfutása most még tart, hogy hova jut, azt most még nem tudjuk megmondani, de most már sokáig nem tarthat, az biztos”.

    

Navracsics Tibor sajtónyilvános beszéde után, a Polgárok Házában tartott választmányi ülés Orbán Viktor pártelnök részvételével zárt ajtók mögött folytatódott. A zárt ülésen a választmányi tagok, a Fidesz országos elnökségének javaslatára megtárgyalják a fideszes önkormányzatok közös egészségpolitikájáról szóló határozatot. 

    

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke hétfőn tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesz minden lehetséges alkotmányos, jogállami eszközt igénybe fog venni, hogy megakadályozza a társadalombiztosítás privatizációját. A politikus az ilyen eszközök között említette a Fidesz és a KDNP kezdeményezte népszavazást, valamint az egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok összefogását, amelynek érdekében az országos választmányi ülésén határozatot hoznak a fideszes önkormányzatok közös egészségpolitikájáról.

One Response to “Navracsics: Gyurcsány hadat üzent a társadalomnak és az MSZP-nek”

  1. evabarat

    ebarat”Gyurcsány Ferenc ámokfutása most még tart, hogy hova jut, azt most még nem tudjuk megmondani, de most már sokáig nem tarthat, az biztos”. Ezt szeretné Navracsics ur elérni, de még neki sem hisznek sokan. Itt nem a Gyurcsány miniszterelnök ámokfutásáról, hanem Orbán exminiszterelnök mániakus hatalomvágy be nem teljesüléséről van szó. Minden eszközt megragad, hogy hatalomhoz jusson még annak az árán is, hogy polgárháborus hangulatot,félkatonai alakulatokat titokban toboroz, ha eddig parlamentáris uton nem sikerült neki, akkor megpróbál puccserüen szert tenni a hatalomra. Szörnyü hogy egy ember beteges vágyai miatt kell szenvedni egy egész országnak. Ezt az ámokfutást kellene leállitani és erre tesz kisérletet Gyurcsány miniszerelnök is. Hát talán ennyi. Egyébként az ilyen tipusu embereknél a saját vágyait és hibáit hajlamosak másban látni és másról feltételezni. Miért nem veszi észre senki, hogy ez feltehetően, legalábbis az én véleményem szerint betegség, amit gyógyitani lehet és kell és akkor mindenki, de leginább ő maga is megnyugszik és józanul fog tudni gondolkodni és lehet hogy akkor még választásokat is nyerhet.