Forrás: MNO

2007. augusztus 9. (3. oldal)

Munkatársainktól

A zsidó közösség korábban többször is egyenruhás önvédelmi aktivistákkal biztosította egy-egy rendezvényét. A Maccabi nevű szervezet középiskolás tagjai fémdetektorokkal, adóvevőkkel biztosították a rendet. A Mazsihisz eközben a Magyar Gárda kapcsán felfegyverkezett harci alakulatról beszél.

Forrásaink szerint kevéssé fontos zsidó rendezvényeken előfordult, hogy középiskolás fiatalok modern technikai berendezésekkel (adóvevők, fémkereső stb.) felszerelkezve vállalták a biztosítást. Úgy tudjuk, hogy Maccabi zsidó önvédelmi szervezetként mutatkoztak be, és a feladatuk az volt, hogy a rendezvényen részt vevők biztonságát garantálják az esetleges támadókkal szemben. Forrásaink szerint elsősorban kisebb jelentőségű események (koszorúzások és megemlékezések) alkalmával védték a résztvevőket, a kiemelt fontosságú rendezvények (ahol politikusok is jelen voltak) biztosítását már profi őrző-védő szervezetek vagy a rendőrség egységei oldották meg.

– A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a magyar társadalom többségéhez hasonlóan értetlenül áll azelőtt, hogy a Jobbik néven bejegyzett párt nemrégen Magyar Gárda elnevezéssel felfegyverkezett harci alakulatot hozott létre, amelynek egyenruhája a megtévesztésig hasonlít az 1940-es évek fasiszta mozgalmainak öltözékéhez – közölte tegnap a szervezet. (A Magyar Gárda egyébként nincs felfegyverezve, és nem harci alakulat – a szerk.) A zsidó szövetség szerint a Magyar Gárda egyenruhája a fasiszta múltat idézi. Ezt csak tetézi, hogy az uniformison az Árpád-sávos motívum is feltűnik.

4 hozzászólás to “Egyenruhás zsidó önvédelmi csapat”

  1. Masada

    masada

    Ez vádpont akar lenni? Pontosan tudjuk, hogy minden zsidó rendezvényt, zsidó iskolát, zsinagógát,stb veszély fenyeget gyakorlatilag az egész világon. Ugyan mi rossz van abban, hogy önkéntes fiatalok biztosítani akarják a rendet? Nem provokativ egyenruhában, nem félkatonai szervezetbe tömörülve, nem fegyverrel.
    Ugyanakkor ki a fene fenyegeti a magyar rendezvényeket Magyarországon?!!!

  2. ofrafan

    Minden nagyobb rendezvénynél ügyelnek valakik a rendre. Részben hivatalos erők fegyverrel (rendőrség), részben megbízott, engedéllyel működő fegyveres erők (őrző-védő szolgálatok), részben önkéntesek FEGYVER NÉLKÜL.

    Engem tehát ez abszolút nem érdekel, amíg a zsidó önkéntesek is fegyver nélkül ügyelnek a rendre.

    Sajnos, manapság nagy a zsióellenes hangulat. Képzeljük el, hogy Ofra Haza még élne (bár úgy lenne… a lelkemet is eladnám, ha feltámaszthatnám és ezt nem viccből írom…) és eljönne koncertet adni Budapestre. Mi lenne a következménye, ha SEMMI nem történik a rend védelmére, s mindenki tudja is, hogy a koncert nem lesz biztosítva?! Megjósolom, nem térne vissza élve Izraelbe. A sok zsidózó csürhe megszállná a koncert helyszínét FEGYVERESEN, előbb megerőszakolnák az úgymond „zsidó kurvát”, aztán megölnék. És még jól járna szegény, ha nem kínhalállal…

    Rendbiztosítás tehát kell. Bizonyos esetekben fegyveresen. Csak nem mindegy, kinél van a fegyver.

  3. sofar

    1. Vajh miről jutott eszébe a fideszkedvenc napilap „munkatársainak” ÉPPEN a Maccabi, amely se nem párthoz (se senki máshoz) kötődő, se nem egyenruhás, se nem fegyveres, se nem gárda?

    2. A Maccabi NEM középiskolai, és NEM „egyenruhás zsidó önvédelmi csapat”, hanem egy több, mint 100 éves sportklub, amiről a szerző könnyedén meggyőződhetett volna, ha ellátogat a Maccabi VAC honlapjára:

    „Vívó és Atlétikai Club néven 1906-ban egy lelkes, értelmiségi csoport sportklubot hozott létre Budapesten. Ez a fiatal csoport a Makkabea nevű cionista egyetemisták szövetsége volt. Az egyesület elsősorban zsidó fiataloknak kívánt sportolási lehetőséget teremteni, de a részvétel nem volt korltozva. A klub alapítója dr. Dömény Lajos ügyvéd, cionista vezető.

    Az 1920-as években több neves sportoló csatlakozott a klubhoz, de fénykorát az 1930-40 közötti években élte. A torna és vívó szakosztlyok alakultak meg elsőként, majd az I. világháború után jöttek létre az ökölvívás, kézilabda és labdarúgó szakosztályok. A 30-as években bővlt a klub asztalitenisz, tenisz és kosárlabda sportágakkal. 1944-ben az egyesületet feloszlatták, de ez már csak formális volt, hiszen a zsidótörvények megjelenésétől fogva az egyesület már nem tudott működni. A klub vezetői és sportolói közűl nagyon sokat munkaszolgálatra vagy koncentrációs táborba vittek és közülük kevesen tértek vissza a Holocaust után.

    1989-ben dr. Gonda János vezetésével alakult újjá a klub és még abban az évben a Maccabi Világszövetség tagja lett. A klub sportolói azóta részt vettek négy Maccabi Világjátékokon (Maccabiah) és két Európa Játékokon (Amszterdam 1995, Stirling – Skcia 1999).

    A klub nem csak sport, hanem kultúrális egyesület is. Ennek megfelelően szervezett meg gyermekrajz kiállításokat, utaztatott Izraelbe fiatalokat, hogy megismerjék az országot, részt vett Yom Hatzmaut napi programokban, Hanukka futóversenyt rendezett. Az egyesület jelenleg is non-profit egyesületként működik és az egyetlen magyar szervezet, amely tagja a Maccabi Világszövetségnek.”

    http://www.maccabi.hu

  4. savanyu joska

    Felháborító! A TESCO, az AUCHAN, az Interspar, a CORA és még az összes pláza is egyenruhás aktivistákkal védi magát! Le velük! Ki velük! Vissza a jó kis magyar sufnyi bótot, oda elég (tán) Mariska néni, meg Józsi bá’ a sodrófával! Megmondta a jogászok gyöngye is, az a hogyishíják Krisztina!