Forrás: Index

MTI

Nem keltett különösebb izgalmakat a magyar lakosság körében Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére íródott, az öt parlamenti párt által is támogatott kiáltvány, ami a gyűlöletet szító szélsőségesektől való elhatárolódás elvét hirdette meg. A dokumentumot a képviselők, 26 civil szervezet és 1000 személy írta alá.

Huszonhat civil szervezet és 948 magánszemély írta alá a zéró tolerancia kiáltványt, amelyhez szerdán lehetett utoljára csatlakozni – tájékoztatta közleményben a kormányszóvivői iroda az MTI-t.

A zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte április 16-án, a Holokauszt Emléknapon az Országgyűlésben.

A dokumentum a zéró tolerancia elvét hirdeti mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak.

Az aláírók elhatárolódnak a szélsőséges egyénektől és csoportoktól, valamint az antiszemita és rasszista megnyilvánulások minden formájától – olvasható a közleményben.

A civilek által aláírt példányokat – akárcsak korábban az európai parlamenti és az országgyűlési képviselők által aláírt íveket – külön kötetbe kötve az Országgyűlés Könyvtára fogja megőrizni.

3 hozzászólás to “Csak ezren írták alá Gyurcsány zéró tolerancia kiáltványát”

 1. negada

  Ez nagyon szomorú.Valószínű,hogy az egyik ok az,hogy kevés volt az ismeret.Nem tudtam,hogy van ilyen lehetőség.Csatlakozom így! Igaz ez nem lesz dokumentálva nem őrzi meg az Országgyűlés Könyvtára de nem baj.Biztos vagyok abban,hogy nem csak egy ezer ember van az országban aki elhatárolódik a szélsőséges nézeteket vallóktól.(majdnem embereket)írtam! Hanem az ismeret hiány miatt nem tették meg.

 2. galla

  Sajnos, nem vagyok meglepődve ettöl a nagyságrendtől. Talán egyrészt mivel az internetten jelent csak meg, a másik talán az, hogy nem kapott kellő propagandát és sokan nem tudtak hova fordulni.
  Mindezeket jóhiszemüen irom le.
  De azt hiszem, bent van a teljes elutasítás is, ami ellen ez a kiálltvány szólt. Látszik a hozzászólások mennyiségéből is.

 3. savanyu joska

  Csatlakozom!