Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. január 15.

Hamuban sült mese

Dédszülei élettörténetéből készített bábelőadást a Lengyelországban végzett bábrendező, Csató Kata. A Hamuban sült mese a szerelem erejéről szól, és arról, együtt elűzhetjük a gonoszt a világból. A szöveg nélküli előadást – Julia Skuratova vilniusi báb- és díszlettervező látványvilágával – pénteken mutatja be a Budapesti Bábszínház. (MTI)

Prima Primavera

Magyar-bolgár koprodukcióban készít filmet az Izraelben élő producer-rendező, Edelényi János. Főszereplője az egyik legnépszerűbb fiatal bolgár színésznő, Veszela Kazakova, aki cigánylányt játszik. Partnere Cserhalmi György. Szerepet kap a filmben Börcsök Enikő és Djoko Roszics is. A forgatást tavasszal kezdik. A rendező készítette 2004-ben a budapesti születésű Theodor Herzlről szóló magyar-osztrák dokumentumfilmet, a közelmúltban pedig magyar filmhónapot szervezett az izraeli művészfilmcsatornán. (MTI)

Buddha-fesztivál

Különleges spirituális élmény is várja a Nagy West-Balkán ifjúsági központ látogatóit január 27-én a Buddha-fesztiválon. Az eseménysorozat abból ad ízelítőt, ahogy egy buddhista szemléli a világot. Egyebek között előadás lesz Halál és újraszületés címmel; Popper Péter, Sári László és Csöndes Áron beszélget a buddhizmusról; levetítik Tolvaly Ferenc Tibetben a lélek című filmjét, és zenei programokat is bemutatnak. (MTI)

Comments are closed.