Forrás: Népszava

Tényként elismerte Izrael létezését a Hamász radikális palesztin mozgalom damaszkuszi száműzetésben élő vezetője. A Reuters brit hírügynökségnek Háled Mesaal szerdán úgy nyilatkozott, hogy Izrael valóság, és tény, hogy létezik.

A gond nem Izrael létezése, hanem a palesztin állam megteremtésének az elmulasztása – enyhített Mesaal a palesztin kormányt adó Hamász Izrael állam létezési jogát elutasító álláspontján. Hozzátette, hogy Izrael állam hivatalos elismerését csak akkor veheti fontolóra a Hamász, ha létrejött a palesztin állam.

Ismét korrupciós vádakkal illették Ehud Olmert izraeli miniszterelnököt. A helyi igazságszolgáltatás az ország második legnagyobb bankjának privatizációja kapcsán indított eljárást a kormányfővel szemben. Menachem Masus főügyész közölte, hogy az üggyel kapcsolatban a napokban tesz közzé közleményt. Várhatóan minderre Olmert kínai látogatását követően kerül sor.

Olmertet állítólag a Leumi nevű bank magánosítása során fizették le abban az időszakban, amikor a jelenlegi kormányfő még a pénzügyminisztérium élén állt. Olmertet az elmúlt hónapokban többször illették korrupciós vádakkal, ám eddig egy esetben sem bizonyították bűnösségét. Elsősorban ingatlanügyekkel kapcsolatos eljárásokról van szó. Olmert ugyanis korábban nemcsak pénzügyminiszterként, hanem ipari és kereskedelmi miniszterként is szolgált Ariel Saron kormányában.

Népszava online

Comments are closed.