Forrás: Stop!

Sztárparádé és festőzsenik – Antik Enteriőr a Műcsarnokban Időpont: 2006-11-25 22:31:18

Sztárparádé a közönség soraiban és festőzsenik alkotásai a falakon: az Antik Enteriőr és a Plug iránt az idén is óriási volt az érdeklődés.

A Kieselbach Galéria Csontváry Kosztka Tivadar képe körül mindig sokan álldogáltak, elvégre alig ismert alkotása a zseninek A szerelmesek találkozása (Randevú) címet viselő festmény, amelynek 85 millió forint lesz a kikiáltási ára a decemberi árverésen, és legalább ennyien csodálták meg a galéria Fényes Adolf képeit is.

Bán Béla az idei Antik Enteriőr felfedezettjének is mondható: két galéria – köztük a Kieselbach és a francia-izraeli Galerie La Minotaure – is kiemelten foglalkozik a Magyarországon kissé elfeledett mesterrel.

Az említett francia-izraeli galéria egy Marc Chagallt is kitett a falra, de nagyszerű a Scheiber Hugó és Kádár Béla kollekció is.

A MűTerem Galéria a másik nagy ász: imponálóan nagy területen nyújt pazar kínálatot a XX. századi és a kortárs művészek alkotásaiból. Két nagy Fehér László festmény mellett egy különlegesen szép szecessziós tükör kínálja magát több mint két millió forintért.

A bútorok közül az art deco győz fényesen. Szó szerint fényesen: az egyik kiállítónál egy gyönyörű fekete-fehér csíkos bútorszövetes garnitúra ezüstdíszekkel kombinálva – ezüstkeretű tükörrel kiegészítve – viszi a prímet. A Montparnasse szépséges francia art deco bútoraival tűnik ki – nagyon modern és elegáns enteriőröket alkotva.

Az ékszerek között több nívós galéria és design ház illetve ékszerbolt hozta el kollekcióját, a Caprice-tól az Ómama bizsujáig és az olaszos-amerikai stílusú Byron Design egyedi darabjaig.

A sátorban helyet kapó kortárs kiállításnak, a Plugnak a hangulata mindig más: levegősebb, színesebb, érdekesebb, meghökkentőbb – legalábbis azoknak, akik meglepődnek egy-egy hiperrealista Csiszér Zsuzsi festményen. Nádleren már aligha. A kortárs galériák – köztük a Várfok, a Godot, a Karton, a Knoll – ismét izgalmas anyaggal rukkoltak ki.

A kiállítást ezúttal is számos neves színész, énekes, politikus, üzletember kereste fel és persze a kollégák: az összes műkereskedő, műgyűjtő itt volt, szomszédoltak, nézelődtek és eszmét cseréltek a Műcsarnokban vasárnap este hétig nyitva lévő kiállításon.

STOP

 

Comments are closed.