Forrás: hirszerzo.hu

Szórakoztató belső fideszes munkaanyag a “függetlenként feltüntetett” főpolgármester-jelölt mai délutánjáról

Gavra Gábor 2006. augusztus 31. 18:29

Tarlós István szeretne “zsidó képviselővel” találkozni, ám a feladat komoly próbatétel elé állítja vendéglátóit. A főpolgármester-jelölt viszont – független imázsa által kijelölt keretek között – bármikor kapható rá, hogy “véletlenül” összefusson a Fidesznek utcai standokon kampányoló fiatalokkal. Többek között ez derül ki a VII. kerületi Fidesz által a független főpolgármester-jelölt számára készített belső használatú, lapunk birtokába került programból.

Budapest-turnéja keretében ma a VII. kerületbe látogatott Tarlós István, a Fidesz által támogatott független főpolgármester-jelölt. Tarlós VII. kerületi programjának főbb állomásai a Dohány utcai zsinagóga, a Klauzál tér, az Erzsébet körút, valamint az Almássy tér voltak, és vendéglátói – élükön Deutsch-Für Tamás VII. kerületi Fidesz-elnökkel – változatos és minden részletre kiterjedő programot szerveztek neki.

Hogy a szervezők figyelmét a legapróbb finomságok sem kerülték el, azt minden másnál ékesebben bizonyítja az a belső felhasználásra készült nem túl jelentős, de annál szórakoztatóbb dokumentum, amely ma került lapunk birtokába.

“Remélhetőleg sikerül egy zsidó “képviselőt” találnunk”

A Tarlós mai VII. kerületi programjait felsoroló, és a szervezők számára rövid eligazítást is tartalmazó, a Tarlós István Erzsébetvárosban címet viselő papír egy VII. kerületi térképpel indít, majd a főpolgármester-jelölt első, 14. 45-re tervezett programjához fűzött kommentárral örvendezteti meg olvasóját:

Véletlenül összefutottak. Tarlós István és Orbán Viktor (Fotó: Járdány Bence)

“Találkozás a Dohány utcai zsinagógánál. Tartalmi program: A B(udapesti) Zs(idó) H(itközség) vezetőségét felkértük arra, hogy valaki találkozzon Istvánnal. Azonban eddig, minden megkeresésünknél átirányítottak máshova. Remélhetőleg sikerül csütörtökig egy zsidó “képviselőt” találnunk. Ha mégsem jön össze a találkozó, akkor az ott lévő emberekkel való kontaktusfelvételt, illetve a zsinagóga “magánemberi” látogatását tartjuk optimálisnak.”

“István “véletlenül” összefut”

A sűrű program 15 óra 40 perckor a Klauzál téri Vásárcsarnokban folytatódik, ahol “főpolgármester-jelöltünk az ott vásárló VII: kerületi emberekkel beszélgetést kezdeményez”, majd következik a Wesselényi utca és az Erzsébet körút kereszteződésénél álló fideszes kampánystand, ahol “István “véletlenül” összefut a standoló fiatalokkal”.

Ám mintha Tarlós nem lenne eléggé büszke a Fidesznek tavasszal és most is óriási segítséget jelentő talpasokra; az eligazítás ugyanis így folytatódik: “Ez a rész elég forgalmas, ezért elég csak pár szót váltani a Fideszes aktivistákkal mivel függetlennek akarjuk feltüntetni a főpolgármester-jelöltet.”

Az erőltetett menet valamivel fél öt után az Almássy téren folytatódik, ahol egy helyi fideszes önkormányzati képviselőjelölt “pár szót vált Istvánnal az Almássy téri szabadidőközpont problémáiról”.

Nobel-díj per négyzetméter

A magyar tudomány itt született nagyjairól sem feledkeztek meg a főpolgármester-jelölti mini-körút szervezői, hiszen negyed hat után öt perccel Tarlósnak a Fasori Evangélikus Gimnáziumban volt jelenése, ahol a “tartalmi program” messzemenően figyelembe vette, hogy “a legtöbb Nobel-díjas itt született 1 négyzetméterre vetítve a világon”, közülük hárman ide is jártak középiskolába.

A főpolgármester-jelölt a hetedik kerülettel történő ismerkedését a Rózsák terén zárta, ahol az Árpád-házi Szent Erzsébet templomnál találkozott Kecskés Gusztáv fideszes polgármester-jelölttel, aki (a kerület önkormányztati képviselő-jelöltjével együtt “éppen akkor egy ceremónián fog részt venni, ahol egy vak kislánynak ünnepélyesen átad egy Bibliát”.

Comments are closed.