Forrás: Híradó

Ahmadinezsád levelt írt Angela Merkelnek, a kancellár nem válaszolt rá

Németország zavarba hozását szolgáló “ürügynek” nevezte a holokausztot az iráni elnök az Angela Merkel német kancellárnak idén nyáron írt, Teheránban hétfőn nyilvánosságra hozott levelében.

Mahmúd Ahmadinezsád, aki korábban legendának mondta a holokausztot, levelében leszögezte, hogy ezúttal nem kívánja azt vizsgálni. Mindazonáltal nem tartotta nagyon logikusnak, hogy a II. világháború győztes hatalmai “ürügyet teremtenek arra, hogy állandóan zavarba hozzanak egy népet, és meggyengítsék bármiféle motivációját, mozgását, élénkségét, s akadályozzák haladását és nagyságát”.

Angela Merkel nem volt hajlandó válaszolni a számára július 19-én átadott levélre. A német kancellár teljességgel elfogadhatatlannak tartotta az iráni elnök levelében Izraelnek címzett bírálatokat, s hangsúlyozta, hogy a zsidó állam léte Berlin számára államérdek, amit az iráni elnök folyamatosan kétségbe vont.

Irán december 11-én, az emberi jogok nemzetközi napján konferenciát rendez a holokausztról – jelentette hétfőn az iráni sajtó. A kétnapos tanácskozást az iráni külügyminisztérium égisze alatt működő nemzetközi és politikai tanulmányok központja rendezi meg – közlése szerint így teremtve kedvező légkört a kutatóknak ahhoz, hogy bemutathassák a huszadik század legfontosabb kérdésének rejtett és láthatatlan pontjait.

Ahmadinezsád levelében úgy vélekedett, a németeken kívül a Közel-Kelet népei és az egész emberiség megszenvedi, hogy a holokausztot eszközként használják fel. A holokauszt túlélőinek Palesztinába költöztetésére tett javaslatukkal a második világháború győztes országai állandó veszélyt teremtettek a térségben, hogy akadályozzák a Közel-Kelet népeinek haladását – fejtegette.

Az iráni elnök szerint a győztes országoknak és különösen Nagy-Britanniának saját területükön kellett volna elhelyezniük a holokauszt túlélőit, ha felelősnek érezték magukat. Ehelyett azonban arra bátorították a világ zsidóságát, hogy vándoroljanak be a megszállt palesztin területekre – fűzte hozzá.

hirado.hu/MTI

One Response to “Az iráni elnök szerint a holokauszt csak “ürügy””

  1. rebecca

    Ez egy degenerált őrült. Nagyon kell rá vigyázni, mert biztos, hogy egy megszállott.