Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. augusztus 28.

Színházi, képzőművészeti, irodalmi, zenei, filmes és gasztronómiai események egyaránt szerepelnek a vasárnap délelőtt Budapesten megnyílt IX. Zsidó Nyári Fesztivál programjában.

A szeptember 3-ig tartó fesztivál, nem hivatalosan, már szombat este kezdetét vette, amikor a Rumbach utcai zsinagógában Vivaldi-oratóriumot hallgathatott meg a közönség. A rendezvénysorozat vasárnap délelőtt koncertekkel, táncbemutatókkal és fotókiállítással folytatódott. A fesztivál központja idén is a Dohány utcai zsinagóga.

Kabarét, filmvetítést, színházi előadásokat, koncerteket és képzőművészeti kiállítást több más helyszínen is szerveznek. Így az Uránia moziban, az Örökmozgóban, a New Orleans klubban, a Zeneakadémián, a budapesti Operettszínházban és a Belvárosi Színházban, valamint az Aranytíz Művelődési Központban. Idén már vidéki városokban, Kiskunhalason, Vácon, Karcagon, Nagykőrösön és Szegeden, valamint a határon túl, Szabadkán is lesznek rendezvények. A 2006-os fesztiválon a gasztronómia is helyet kap, több étterem kínál tradicionális ételeket a rendezvénysorozat ideje alatt.

A 64 millió forintos költségvetésű fesztiválon a szervezők 130 ezer látogatóra számítanak.(MTI)

Comments are closed.