Forrás: NOL

Népszabadság * Révész Sándor * 2006. április 24.

A baj jó. Jót tesz az ország népének is, hivatott vezetőjének is: „Ha az ország többsége úgy dönt, hogy Rákosi Mátyás, Kun Béla szellemi örököseit támogatja, szükség van egy kijózanító nagy katasztrófára. Ilyen lehet a hiperinfláció vagy a pénzügyi rendszer összeomlása egy éjszaka alatt. De lehet, hogy ez kellene ahhoz, hogy józanabbul lásson a nép” – nyilatkozta a Hírszerzőnek Grespik László, aki a Fidesz ferencvárosi jelöltje mellett kampányolt.

„Azt mondják, Orbán Viktor akkor a legjobb, amikor valami nagy baj van… Ilyenkor, mint a villám fényében, hirtelen meglátni, hogy valóban történelmi személyiség. Reménykedjünk abban…, hogy most már nem szívják el a benne lobogó tüzet a szépelgés politikailag korrekt lelkű piócái” – írta Bencsik András (Demokrata, április 13.).

Ha eddig szívhatták, most már inkább fújhatták: „Elegünk volt az ostobák és gazemberek országrontó ámokfutásából.” (Kövér László, Salgótarján) „A henteskormány megragadta Magyarországot… és odadobta a multinacionális tőke asztalára… Fölemelkedett a kés, és ott vannak alatta a gyerekeink… A hóhér segédeivel együtt munkáját végzi…. Kérlek titeket, ne hagyjuk.” (Kampányzáró vezércikk, Magyar Nemzet, április 21.) Voltak még Orbán Viktor ellenfelei mindent fölzabáló, undorító hiénák (Bayer Zsolt, Magyar Nemzet, április 15.), volt még Gyurcsány Ferenc ellenfele torkának ugró buldog, álbőrrákleküzdő Pinocchio, aki „az ég egy adta világon semmire sem alkalmas” (Reform, április 13.). Volt hápogó bájgúnár és pszichopata, kinek vezérlete alatt őrültek és kukaborogatók tobzódnak, bűnszervezet dúlja az országot stb. A HVG tudósítója szerint: „Fegyverbe!

Comments are closed.