Forrás: MA

Projektoros moziestét szervezett kedd este a Fidelitas a Móricz Zsigmond körtéren

2006.04.05 11:05 gondola.hu

A két és fél órás vetítés célja az volt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök igazi arcát mutassák be, azt, amely a nagy nyilvánosság előtt mindeddig rejtve maradt.

Mint azt Schneller Domonkos önkormányzati képviselő, a Fidelitas XI. kerületi elnöke a performance megkezdése előtt elmondta, olyan felvételek bemutatására törekedtek, amelyeket sem a kereskedelmi, sem pedig a közszolgálati csatornák nem nagyon vetítenek. Utalt arra, hogy a sajtószabadságnak két olvasata közül az egyikkel még ma is gondok vannak Magyarországon. A médiát már nem cenzúrázzák, ez többé-kevésbé megvalósult, azonban a tájékozódáshoz való joggal problémák vannak – jelentette ki, s hozzátette: ma olyan a tájékoztatás, hogy az ellenzék által elkövetett hibákról egy egész ország beszél, Gyurcsány Ferenc vállalhatatlan mondatait viszont kínos hallgatással leplezik el.

Gyurcsány bajban van?

Schneller Domonkos szerint a miniszterelnök bajban van. Utalt arra, hogy aki egy focicsapatot tagjait terroristáknak nézi, aki öregecskedő feleségeik lecserélésére buzdítja férfitársait, aki szerint a Holokauszt áldozatai a Megfeszítetthez imádkoztak tragikus helyzetükben, aki úgy üzen politikai riválisának, hogy fogja be a száját, az bizonyosan bajban van – szögezte le. A Fidelitas önkormányzati képviselője megjegyezte, „nehéz eldönteni, hogy akit a tévében látunk, az egy jól fejlett diktátor, vagy csak egy ócska komédiás.”

Gyűjtés indul

Mint mondta, „mindannyiunk közös érdeke, hogy Gyurcsány Ferenc visszanyerje mentális egészségét már csak azért is, hogy a hátralévő három hétben ne okozhasson a mostaninál nagyobb károkat, valamint azért is, hogy ellenzékben is jól tudjon majd teljesíteni. Éppen ezek miatt felhívunk minden jóérzésű embert, hogy támogassa azt a gyűjtést, amelynek célja Gyurcsány mentális állapotának helyreállítása” – mutatott a két kivetítő előtt elhelyezett „Adomány – Gyurcsány Ferenc mentális állapotának gyógyítására” feliratú urnára, amelyben ekkor még csak némi aprópénz volt.

Ezek után megkezdődött a vetítés, és a Móriczon közlekedő emberek meg-megálltak, hogy végignézzék azokat a képsorokat, „amelyek oly nagy aggodalommal töltenek el szakembereket és laikus polgárokat egyaránt.”

One Response to “„Gyurcsány jól fejlett diktátor vagy ócska komédiás?””

 1. rosalie

  A sok Gyurcsány Ferencet ért személyes támadásról beszélni sem érdemes, olyan aljas.

  Kivéve egyet:

  A miniszterelnök úr nem azt mondta, hogy a Megfeszített, hamem azt mondta, hogy a Megváltó.

  Nézzem utána Schneller Domonkos úr!

  rosalie