Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 5.

Kép: MTI – Kollányi Péter

Nem használhatják

a Johan Béla nevet

Az egészségügyi miniszter utasítására az Országos Epidemiológiai Központ megválik Johan Béla nevétől, és a zsidótörvények végrehajtásában szerepet vállaló orvosnak a központ kertjében elhelyezett szobrát is eltávolítják, miután a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége levélben erre kérte Rácz Jenőt. Az egészségügyi tárca vezetője már jelezte Feldmájer Péternek, a Mazsihisz elnökének, hogy arra utasította Bujdosó László országos tiszti főorvost, hogy május 30-ig készítse elő az Országos Epidemiológiai Központ alapító okiratának módosítását, és tegye meg az új elnevezéssel kapcsolatos intézkedéseket. Feldmájer erre így reagált: a tudományos eredmények, a kiváló orvosi működés sem adhat arra alapot, hogy valakit, aki magas rangú kormányzati tisztségviselőként jelentős mértékben hozzájárult több mint 600 ezer magyar állampolgár üldözéséhez és meggyilkolásához, példaképül állítsák az utókornak. (MTI)

Thürmer: Cudar idők…

„Cudar idők várnak rád, magyar munkás és magyar dolgozó, veled fogják megfizettetni az ígéreteik árát azok a nagy pártok, amelyek közül bármelyik is legyen a győztes” – mondta tegnap Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke tegnapi kampányzáró nagygyűlésén. A mintegy kétszázötven, többségében idős embernek azt magyarázta, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor a kapitalizmust, a tőkét képviseli, amely elvette a magyar munkásoktól, dolgozóktól a gyárat, a bankok rabjává tette az embereket. Megjegyezte: Gyurcsány és Orbán megértették, hogy a Munkáspárt jelszavait kell mondani, ha nyerni akarnak, az MSZP átvette a színüket, a Fidesz pedig a programjukat. (MTI)

Plakátrongáló

tizenévesek

Tetten értek a rendőrök két tizenhét éves fiatalt április 3-án késő este, amikor a II. kerületben az MSZP választási plakátjait leszaggatták. A BRFK személyiségi jogaikra hivatkozva nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a kerületi kapitányságra bekísért két fiatal Simicska Lajos, egykori APEH-elnök fia, Ádám, továbbá Kupper András, fővárosi Fidesz-politikusunokaöccse, Dániel.Schön Péter, a BRFK szóvivője a Népszabadságnak azt mondta: a rendőrség a keletkezett iratokat állásfoglalásra megküldte a területileg illetékes választási bizottságnak. Horváth Csaba, az MSZP kerületi képviselőjelöltje (az ő plakátjait rongálta meg a két előállított fiatalkorú) rongálásért feljelentést tett a rendőrségen. (Munkatársunktól)

Comments are closed.