Forrás: hirszerzo.hu

2006. április 1. 11:55

Spray-el lefújták a táblákat, leszaggatták a plakátokat, az ajtóra pedig azt írták: „Go home Izrael Sanyi!”.

Megrongálták az MSZP kampánycentrumát Hajdúnánáson péntekről szombatra virradóan az éjszaka folyamán – közölte az MTI-vel szombaton Nagy Sándor, az MSZP térségi országgyűlési képviselőjelöltje.

Ismeretlenek lefeszítették a falról az odaerősített fémkeretet, amin az MSZP logója található – mondta, és hozzátette: spray-el lefújták a táblákat, leszaggatták a plakátokat, az ajtóra pedig azt írták: „Go home Izrael Sanyi!”.

A szocialista politikus szerint ez kimeríti a közösség elleni izgatás bűncselekményét, ezért nemcsak a választókerületi választási bizottságnál, hanem a rendőrségen is bejelentést tettek.

„Ide vezet a harag, a mocskolódó, a hiszterizáló kampány, amit a Fidesz Kiss Attila képviselő-jelölt támogatásával és részvételével folytat” – jelentette ki az incidens kapcsán Nagy Sándor.

Hozzátette: „Az általuk kontrollált helyi lapokban hetek, hónapok óta hazug, megtévesztő és gyűlöletkeltésre alkalmas írások jelennek meg” ellene.

Nagy Sándor sajnálatosnak tartja, hogy „a Fidesznek és a választókerület szélsőjobb erőinek ennyi mondanivalója van a térségről, s ez a programja”.

Az egyéni választókerületi választási bizottságnak három napja van arra, hogy határozatot hozzon az ügyben – közölte az MTI érdeklődésére szombaton Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar megyei területi választási iroda vezetője. (MTI)

One Response to “Zsidóztak Hajdúnánáson”

  1. evabarat

    ebarat
    egy kedves ismerősöm Kanadából, Holocaust túlélő, 1995-ben járt Hajdúnánáson és szerette volna megnézni a szűlőházát. Semmit nem akart, csak nosztalgiából, 50 év után először visszajött Magyarországra. Mit gondolnak mi történt? Be sem engedték a kert kapun. Meg sem nézhette a szüleinek a házát, amit a náci rendszer elvett tőle és ma mások bitorolják a jogos tulajdonát. Semmit nem igényelt vissza, csak szeretett volna egy kicsit hazajönni. Ilyen az együttérzés, ilyen a megbánás ma Magyarországon azok iránt a zsidók iránt, akiktől mindent elvettek annak idején. Ki bocsát meg kinek?