Forrás: Stop!

Trianon-emléknapot vezetne be a Fidesz Időpont: 2006-04-01 14:14:27

Miután a Fidesz-kormány által az iskolákban bevezetett kötelező holokauszt emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, elérkezettnek látjuk az időt, hogy a magyarság nagy tragédiája, Trianon is hasonló megítélés alá essen – írja közleményében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.

Bár utóbbi történelmi tényt nem kérdőjelezheti meg senki, mégis fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék tisztában legyen a népünket ért igazságtalansággal és azzal, hogy a határon túli magyarok is nemzetünk egyenrangú polgárai kell legyenek, még ha a határokat el is tolták a fejük felett.

Ha a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség győz a választásokon és kormányt is tud alakítani, első intézkedései közt lesz, hogy a közoktatásban elrendeli a június 4-ei megemlékezéseket. A Szabadság téri szovjet emlékmű helyére pedig vissza kell állítani a Trianon-szoborcsoportot az országzászlóval.

MTI

3 hozzászólás to “Trianon-emléknapot vezetne be a Fidesz”

 1. rosalie

  Először is ismét leszögezem, hogy nem a Fidesz fog győzni, hanem a jelenlegi koaliciós pártok viszik tovább a kormányzást.

  A holokauszt emléknapot már „kiegyenlítették” a kommunizmus áldozatainak emléknapjával, tehát fölösleges megint arra hívatkozni.

  Nagyon készülnek a határon túliak „egyenrangúsításával”.

  rosalie

 2. evabarat

  ebarat
  remélem, hogy a választók nem a Fideszt viszik győzelemre, a Trianon ujbóli lebegtetése mutatja a pártjuk álságosságát, ha nincs programjuk, akkor legalább ismét a „jobb” érzelmekre próbálnak hatni.
  Talán nem leszünk olyan naivak, hogy ennek ismét sokan bedőlünk. Itt jövőkép nincs, csak a múlt feletti siránkozás.
  A fiataloknak szükségük van jövőképre és valóságára is, nem pedig a múlt állandó emlegetésére. Van egy kitűnő magyar közmondás-a kifutott tej után nem érdemes…

 3. kukkkatz

  Mit tesz az, aki összehasonlítja ezt a hírt a szombat riporttal, ahol szintén Pokorni nyilatkozik? Ha elég ideje él Magyarországon, akkor nem csodálkozik. A Fidesz jól látja az érzékeny pontokat, jól mérlegel, hogy melyik téme hoz és melyik visz szavazót. Nem csak elemez, de kötelezi is híveit, hogy ugyangy gondolkodjanak, cselekedjenek. Így kell ezt csinálni egy jól szervezett katonaságnak. Én nagyon nem szeretném, ha bevezetnék újra a sorkatonaságot, különösen nem ilyen körülmények között!
  A.